Foci

A végén nyert a Barca, a sírból jött vissza a United

A Manchester United hazai pályán 2-0-s hátrányból felállva verte 3-2-re a Bragát a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik fordulójában. Jordi Alba a 94. percben lőtte a Barcelona győztes találatát a Celtic ellen.

A G csoport első meccséről már írtunk, a Szpartak Moszkva diadalmaskodott a nyeretlenek csatáján, miután hazai pályán 2-1-re verte a Benficát egy öngólnak is köszönhetően.

Este aztán a Barcelona fogadta azt a Celticet, amelyik még nem kapott ki és a második helyen állt a fordulót megelőzően. A skótok korán vezetést szereztek Samaras révén, azonban a folytatásban a házigazda dominált, majd a szünet előtt közvetlen egyenlíteni is tudott, XaviIniesta összjáték után utóbbi talált be.

A második felvonás főleg Forsterről szólt, a Celtic kapusa többször is bravúrral védett, így a Barca hiába támadott végig, sokáig nem tudta megszerezni a vezetést. Villa a ráadásban kapufát lőtt, majd jött Jordi Alba és a 94. percben beállította a 2-1-es végeredményt.

A H csoportban a Braga látogatott Manchesterbe, a portugálok pedig, ha már ott jártak, rendesen meglepték a Unitedet, ugyanis már a második percben megszerezték a vezetést. Eder remek egyéni alakítását követően meglövette Alannal második gólját, így bő negyedóra elteltével már 0-2 volt az állás. A 25. percben szép támadást vezetett az angol csapat, a végén pedig Hernandez bólintott a hálóba. A pörgős első félidőben még volt egy óriási ziccere a hazaiaknak, azonban a játékvezető a partjelző intésére beintette a lest, bár a visszajátszás alapján úgy tűnt, Kagawa nem volt a védők mögött.

A második félidőben is magas volt a játék irama, majd Evans egy szerencsés találattal egalizált. A hazai nyomás nem hagyott alább, ez pedig a hajrá kezdetén eredményezett újabb gólt, Hernandez fejelt ismét a hálóba. Ment az egyenlítésért a Braga, azonban az utolsó percekben hiába rendezkedtek be a luzitánok a manchesteri térfélre, maradt a 3-2, a United kétgólos hátrányból felállva nyert és maradt hibátlan.

Mindeközben a Galatasaraynak semmi sem jött össze hazai pályán. Ugyan egy öngóllal vezetést szerzett a Cluj a 19. percben, nem sokkal később emberelőnybe került a török csapat, majd Felipe Melo büntetőt lőhetett, ám a brazil kihagyta a tizenegyest. A 77. percben aztán nagy nehezen sikerült bepasszírozni a labdát a kolozsvári hálóba, Yilmaznak jött össze ez a bravúr. Az eredmény azonban már nem változott, osztoztak a pontokon a felek.

A játéknap többi mérkőzéséről IDE kattintva olvashatsz. Kikapott a címvédő Chelsea, Dániában hullajtott pontokat a Juventus.

Eredmények – Bajnokok Ligája

G csoport:

Szpartak Moszkva – Benfica 2-1 (2-1)
gólszerzők: Caroica (3.), Jardel (43., öngól), illetve Lima (33.)

Barcelona – Celtic 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Iniesta (45.), Alba (94.) illetve Samaras (18.)

H csoport:

Manchester United – Braga 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Hernandez (25., 75.), Evans (62.) illetve Alan (2., 20.)

Galatasaray – CFR Cluj 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Yilmaz (77.) illetve Nounkeu (19. – öngól)
Piros lap: Aguirregaray (28.)

 

Videó – Nagyon jó meccsen nyert a Manchester:


М-Б footyroom.com by footyroom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik