Foci

A Szpartak Moszkva legyőzte a Benficát

benfica szpartak moszkva (benfica, szpartak moszkva)
benfica szpartak moszkva (benfica, szpartak moszkva)

A Bajnokok Ligája keddi játéknapjának első meccsét az orosz alakulat nyerte a portugál riválisa ellen.

Az Unai Emery által edzett moszkvaiak helyezése (a csoportban a negyedikek két meccs után) pontszámban ugyan reális, a mutatott játékot tekintve viszont igen csalóka.

Az oroszok már a Barcelona ellen is kiválóan játszottak, sőt, a második félidő derekán vezettek a Nou Campban (!), és a Celtic elleni hazai meccs is a kezükben volt. Ehhez képest a spanyoloktól és a skótoktól is kikaptak, mindkétszer 3-2-re.

A Benfica ellen aztán nekiestek az ellenfélnek, ennek meg is lett az eredménye: már a 3. percben vezettek Rafael Caroica találatával, Jurado gólpasszának hála. Ezután is jobb volt a Szpartak, de egy szép fejesgóllal egyenlített a Benfica. Salvio adta be a labdát a jobb oldali oldalvonal közeléből, Carioca és Pareja között Lima ugrott magasra, s a kapuba fejelt.

Még a szünet előtt visszavette a vezetést a hazai csapat, Makeev adott középre, Jardel pedig úgy ért a labdához, hogy az kikötött a Benfica kapujában (öngól). A játékvezető egyébként mindkét csapat kárára elfelejtett 11-est adni két kezezésért az első félidőben.

A második félidőt jórészt végigtámadta a portugál csapat, de a hazaiak kontrái között is akadt veszélyes megindulás. Sok volt a szabálytalanság, az apró fault.

A végén gól már nem született, ellenben a lefújás után volt még egy kis bunyó a játékosok között.

Eredmény – Bajnokok Ligája, G csoport:
Szpartak Moszkva – Benfica 2-1 (2-1)
gólszerzők: Caroica (3.), Jardel (43., öngól), illetve Lima (33.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik