Foci

Háromszereplős spanyol foci

A 11 találatával éllovas argentin Lionel Messivel és a 9 gólos portugál Cristiano Ronaldóval tartja a lépést Radamel Falcao, az Atlético Madrid kolumbiai csatára, akinek köszönhetően sorozatban hetedik mérkőzését is meg tudta nyerni a fővárosi alakulat a spanyol élvonalbeli futballbajnokságban, a Primera Divisiónban.

A vasárnap késő esti, idegenbeli összecsapáson Falcao a 90. percben szerezte a Real Sociedaddal vívott meccs egyetlen gólját, ezzel az Atlético nyolc forduló után ugyanúgy 22 pontos, mint Messi együttese, az éllovas FC Barcelona, ő maga 9 találatával pedig a Real Madrid ünnepelt sztárjával, Ronaldóval holtversenyben második a gólkirályjelöltek versenyében.

Falcaóhoz hasonlatosan Ronaldo is egyszer volt eredményes ebben a fordulóban, ő tizenegyesből vette be a házigazda Celta Vigo kapuját a Real által 2-0-ra megnyert mérkőzésen, míg – ugyancsak szombaton és szintén vendégként – Messi a Deportivo La Coruna ellen remekelt, mesterhármast produkálva a katalán elitcsapat 5-4-es sikerét hozó találkozón. Ez volt a 15. alkalom, amikor a világ legjobbjának már többször is megválasztott Messi három (vagy annál is több) gólt szerzett spanyol bajnokin. 

Az argentin 11 gólja közül csupán egyet lőtt büntetőből, míg Falcao három, Ronaldo pedig négy ízben gyarapította gyűjteményét 11-esből elért találattal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik