Foci

Daerden: Többet érdemeltünk volna

Jos Daerden (jos daerden, )
Jos Daerden (jos daerden, )

Az újpesti vezetőedző szerint csapata pontot, pontokat érdemelt volna a Győr ellen 3-2-re elbukott mérkőzésen.

Fantasztikus mérkőzéseket hozott az OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi két összecsapása. A keleti rangadón a Debrecen és a Diósgyőr két, akár három meccsre is elég helyzetet dolgozott ki, míg Győrben egy félidő alatt született öt gól, volt kihagyott büntető, kiállítás, kapusbaki.

De kezdjük a piros-fehérek találkozójával. A számos helyzet közül a Loki “csak” kettőt értékesített, de így simán verték a Diósgyőrt. A miskolciak a második felvonásban egészen jól játszottak, azonban a középpályájuk hagy némi kivánnivalót maga után, míg a csatársorra is ráférne az erősítés.

A 2-0-val végződő meccset követően Kondás Elemér, a Loki trénere elismerően szólt csapatáról.

“Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy jó ellenféllel szemben, ahol mindkét csapat győzelemre játszott. A Diósgyőrnek is sok helyzete volt, de nekünk talán még több, így nyugodtan kijelenthetem, hogy megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A srácok sokat tettek a sikerért, helyenként kifejezetten jól játszottunk és mint mondtam, sok helyzetet dolgoztunk ki. A koncentrációval volt egy kisebb probléma, hiszen az üres kapu mellé is sikerült rúgnunk a labdát, de úgy gondolom, hogy nagyon fontos győzelmet arattunk a mai napon” – mondta a cívisvárosiak mestere.

“Meg akartuk lepni a Debrecent a három csatáros játékkal, de inkább magunkat leptük meg. A támadásaink a három támadó ellenére sem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. A második félidőben még nyitottabb lett a csapatunk, így felkínálva az ellenfélnek, hogy még több lehetősége legyen. Úgy gondolom, hogy megvoltak a lehetőségeink, ahogy a DVSC-nek is, de ilyen a futball-törvényszerűsége, hogy az egyik oldalon bemegy, a másikon meg nem. Így aztán nem 1-1 lett az eredmény, hanem 2-0.” – ezek már Sisa Tibor, a DVTK szakvezetőjének szavai.

Az Újpest közel járt a sikerhez, hiszen már 2-0-ra is vezettek a Győr otthonában, ám a zöld-fehérek fordítani tudtak, de kellett ehhez Aarab öngólja, és Balajcza bevédett labdája is.

Ennek ellenére a Győr tartja vezető helyét az OTP Bank Ligában a Debrecen előtt.

“Először is szeretnék gratulálni Jos Daerdennek és az Újpestnek a mai meccsért. Nyolc hónapot játszottam együtt a vendégek vezetőedzőjével, és úgy látom, hogy látszik a csapatán a munkája és a szezon hátralévő részében ez meg is mutatkozik majd az Újpest helyezésén. A saját játékosaimnak is csak gratulálni tudok. Kimaradt egy tizenegyes, hátrányba kerültünk, de utána nagyon bátran mentünk előre. Felvállaltuk a támadóbb játékot, le a kalappal a fiúk előtt, nagyon együtt volt ma a csapat” – nyilatkozta a találkozó után Pintér Attila, az ETO trénere.

Kollégája, Jos Daerden viszont érthető módon csalódott volt, hiszen kétgólos előnyt adott le a csapata a második félidőben.

“A szezon egyik legjobb mérkőzésén vagyunk túl, több drámai elem is színesítette a kilencven percet. Azt láttam a pályán a csapattól, amit a héten gyakoroltunk, megvoltak a helyzeteink, járattuk a labdát, minden játékos tette a dolgát. Két remek együttest küzdött egymással, nagyon sajnálom, hogy néhány embernek nem sikerült felnőnie a mérkőzés és a játékosok színvonalához. Nem akarok kitérni egyes szituációkra, mindkét fél részére történtek tévedések. A futballhoz hozzátartozik, hogy néha kétgólos hátrányból feláll az ellenfél, de úgy érzem, hogy a mai mérkőzésen mutatott teljesítményért többet érdemeltünk volna.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik