Foci

Rangadó és pikáns meccs az NB I-ben

Kondas-Elemer(210x140)(1).jpg (kondás elemér, )
Kondas-Elemer(210x140)(1).jpg (kondás elemér, )

Vasárnap a Debrecen a Diósgyőrt fogadja, az Újpest pedig a listavezető Győrhöz látogat az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

Keleti rangadóval indult a játéknap a magyar élvonalban, a címvédő DVSC-TEVA fogadja hazai pályán a Miskolcot. A két csapatot öt pont választja el egymástól a tabellán, és mivel az MTK már korábban lejátszotta soros meccsét, a Debrecen egy esetleges fiaskó esetén sem csúszna hátrébb a második helyről. Kondás Elemér, a Loki trénerének fejében ugyanakkor meg sem fordul a pontvesztés.

„Nekünk úgy kell pályára lépnünk, hogy megnyerjük a mérkőzést hazai pályán. Jó hangulatú összecsapásra számítok, hiszen sokan érkeznek Diósgyőrből is. Szeretnénk jó teljesítményt nyújtani és eredményesen is szerepelni. A DVTK már tavaly is jól szerepelt a bajnokságban, ahhoz képest még erősítettek. Elindult ott is egy folyamat, stabillá vált a klub és ez természetesen meglátszik az eredményeken.” (dvsc.hu)

Sisa Tibor szerint a Debrecen ellen senkinek sem egyszerű, így a DVTK-nak sem: „A bajnoki címvédőhöz és a kupagyőzteshez utazunk, akik veretlenül nyerték a bajnokságot. Nem egyszerű ellenük senkinek sem, különösen az ő otthonukban. Mi úgy gondoljuk, hogy minden mérkőzésen a lehető legtöbbet kell tennünk azért, hogy a szurkolóinkat kiszolgáljuk. Nagyon bízom benne, hogy sikeresen távozhatunk Debrecenből.” (dvtk.eu)

DVSC – DVTK, 16 óra 30 pers (TV: m1)
Debrecen – Vezeti: Szabó Zsolt

Később a listavezető Győri ETO fogadja az Újpestet, ami már csak a két edző személye miatt is érdekes összecsapás lesz. Pintér Attila és Jos Daerden ugyanis korábban csapattársak voltak a Beerschotban.

„Szeretnénk, ha minél többen kijönnének és biztatnák a csapatot, hiszen nagy szükségünk a szurkolóink támogatására. Mindegyik mérkőzést győztesen szeretnénk megvívni, most is mindent el kell követnie a csapatnak ezért. A válogatott mérkőzések miatt nem azonos ritmusban készült az egész csapat, ezért még nagyobb figyelemre, és százszázalékos teljesítményre lesz szükség az Újpest ellen, hogy elérjük célunkat” – mondta Pintér az eto.hu-nak.

Daerden rendesen felkészült a Rába-parti ellenfélből: „A héten az első három nap inkább az erőfejlesztésről szólt, de a keddi edzés nagyobb részén például kifejezetten a befejezéseket és a pozíciós játékot gyakoroltuk. A Győr középpályásai nagyon gólerősek, nem kell különösebb megfigyelés ehhez, elég ránézni a góllövő-listára. Hátul nagyon türelmesen passzolgatnak, nem erőltetik a támadásokat, várják a megfelelő lehetőséget a támadásra. Ilyenkor gyorsan, egy-két érinéssel eljutnak a kapuig. Nagyon jól érkeznek a kapu elé, általában öten is a tizenhatoson belül vannak a támadásaik végére, még a védekező középpályásaik is képesek többször helyzetbe kerülni.”

Ugyanakkor a belga szakember úgy véli, nem csak a védekezésre kell majd koncentrálnia az Újpestnek: „Van a csapatunkban annyi, hogy a saját játékunkat játsszuk és sok támadást vezessünk. A kulcs ehhez a szervezettség lesz vasárnap is. Erős csapat a Győr, nem véletlenül vezetik a bajnokságot, de csak a győzelemmel lennék elégedett vasárnap.” (ujpestfc.hu)

Győri ETO FC – Újpest FC, 18 óra 30 perc (TV: Sport2)
ETO Park, Vezeti: Takács János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik