Foci

Őrült meccsen nyert a Győr

Öt gólt hozott a Győr-Újpest meccs második felideje: a hazaiak ráadásul tizenegyest hibáztak, és hátrányból nyerték meg a találkozót.

Ha a Debrecen-Diósgyőr összecsapásra azt írtuk, hogy fantasztikus volt, akkor a Győr-Újpestre ez hatványozottan igaz. Ugyanis az ETO Parkban az első játékrész még nem hozott sok helyzetet, kihagyott tizenegyest és piros lapot viszont igen.

A 47. percben, tehát az első felvonás hosszabbításában Szélesi a tizenhatoson belül lerántotta Liptákot. A játékvezető ezért előbb a mészpontra mutatott, majd előhúzta a piros kártyát, és az öltözőbe küldte Szélesit. A büntetőt Koltai végezte el, rosszul, ugyanis Balajcza védeni tudott. Ez megadta az alaphangulatot a fordulás utánra, hiszem ötször is megrezzent a háló.

Ráadásul a vendég Újpest rögtön kettőt is berámolt. előbb egy középreadásba nem ért bele senki, a labda így becsapta Stevanovicot, és a gólvonal mögött kötött ki, majd a lilák is kaptak egy büntetőt, melyet Kabát végzett el, és be is talált. A szabálytalanság miatt egyébként létszámban egyenlő lett az állás, ugyanis Lipták idő előtt szállt ki a meccsből.

Ezt követően Varga szépített, majd Aarab a 85. percben érthetetlen módon saját kapuját vette be úgy, hogy szinte senki sem volt körülötte. Az Újpest így a hajrára esélyt adott a fordításra a Győrnek, amivel éltek is a zöld-fehérek: a 92. percben Kamber minden erejét beleadta a fejesbe, amit Balajcza ugyan fogott, de beesett vele a kapuba, így végül 3-2-re fordított és nyert a Győr.

Eredmény – OTP Bank Liga, 11. forduló
Győri ETO FC – Újpest FC 3-2 (0-0)
Gólszerzők: Varga (60.), Aarab (82. – öngól), Kamber (92.), illetve Kabát (47., 56. -11-esből)

Győr: Stevanovic – Svec, Takács Á., Lipták, Dinjar – Varga, Nicorec (Aleksidze, 58., Andric, 75.) Pátkai, Kamber, Koltai – Strestik (Dudás, 68.) Vezetőedző: Pintér Attila.

Újpest: Balajcza – Vermes, Aarab, Chema Antón, Iandoli – Szélesi – Simon (Proesmans, 77.), Vasiljevic, Balogh B. (Stanisavljevic, 74.), Christ (Remili, 79.) – Kabát Vezetőedző: Jos Daerden.

Sárga lap: Lipták (36., 56.), illetve Szélesi (38., 47.), Vasziljevics (41.), Christ (49.)

Piros lap: Lipták (56.), illetve Szélesi (47.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik