Foci

Deportivo-Barcelona 4-5

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

A spanyol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában remek mérkőzést játszott az FC Barcelona a Deportivo la Coruna otthonában. Lionel Messi triplázott.

Többször is előfordult már, hogy az ibériai bajnokságban gondoskodtak arról, hogy a szombati, késő esti mérkőzésen elűzték a szurkolókból az álmosságot, ez történt a mostani fordulóban is. Pedig igen sima meccsnek indult az FC Barcelona vendégjátéka a Riazorban, a szédületesen kezdő gránátvörös-kékek ugyanis Cesc Fabregas és Lionel Messi vezérletével már a 18. percben 3-0-ra vezettek.

Nem adta fel a Depor, amely egy ajándékbüntetővel – Mascherano a tizenhatoson kívül szabálytalankodott – szépített, majd egy Valdes-potya után egy találatra is feljött. Nem úsztuk meg öt találattal a szünetig, jött ismét a Fabregas-Messi páros, így 2-4-el vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második felvonás legelején azonnal beköszönt a Deportivo, Pizzi tekert be egy szabadrúgást a felső sarokba, majd nem sokkal később Mascherano könyöke találkozott az egyik hazai játékos fejével, a sípmester pedig szándékosnak látta az esetet és kiállította a vendégjátékost.

Ugyan nem volt annyira feltűnő, hogy emberhátrányban folytatta a Barca, azért így is csak elvétve jutottak el a katalánok a hazai kapu elé, így benne volt a pakliban, hogy a La Coruna akár pontot is szerezhet. A 77. percben aztán úgy tűnt, eldőlt végleg a találkozó, ugyanis a korábban egy hatalmas kapufát lövő Messi meglőtte csapata ötödik, saját maga harmadik találatát, azonban pár pillanattal később a kissé kihagyó Jordi Alba a saját kapujába emelt, így 4-5-ről folytatták a felek az utolsó tíz percben.

Ment előre a Depor egyenlíteni azonban már nem sikerült, így a kilenc találatot és egy kiállítást hozó mérkőzésen a Barcelona gazdagodott három ponttal. Szédületes mérkőzés volt.

Eredmény – La Liga, 8. forduló
Deportivo La Coruna – FC Barcelona 4-5 (2-4)
Gólszerzők: Pizzi (26. – 11-esből, 47.), Bergantinos (37.), Alba (79. – öngól) illetve Alba (3.), Tello (8.), Messi (18., 43., 77.)
Piros lap: Mascherano (49.)

 

Videó – Kilenc gól a Deportivo-Barcelona meccsen:


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik