Foci

Artner: Megverették a csapatomat

KTE-Haladás (kecskemét-szombathely)
KTE-Haladás (kecskemét-szombathely)

Artner Tamás szerint a játékvezetők vastagon benne voltak abban, hogy a Szombathelyi Haladás kikapott Kecskeméten. Edzői nyilatkozatok.

Szombaton kora délután a Budapest Honvéd Pápára látogatott, a fővárosi együttes pedig kisebb meglepetésre fejet hajtott ellenfele előtt és 2-1-es vereséget szenvedett. Az elmúlt hat fordulóban ez már az ötödik veresége volt Marco Rossi legénységének, amely így már csak a hatodik a bajnokságban.

„Nem volt igazán jó mérkőzés, és talán az időjárás is rányomta a bélyegét a látottakra. Mindenképpen nyerni akartunk, jelen helyzetünkben csak a három pont volt elfogadható. Szerencsére a cserék is hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez, és végül nyertünk. Jól ki tudtuk használni a rendelkezésünkre álló két hetet. Ki akarunk törni ebből a kiscsapat szindrómából, hogy a Lombard Pápa egy kiscsapat, egy stabil NB I-es együttes akarunk lenni, és egy ilyen klubnak hazai pályán a győzelemre kell törekedni. Úgy gondolom, hogy egy olyan sorozatot kezdtünk el, amely után reálisabb képet kapunk majd a csapatról. A csapatot emelném ki, én abban gondolkodom, és a csapaton belül voltak kiemelkedő teljesítmények” – értékelte a látottakat Zsivóczky Gyula. (MTV/pepsifoci.hu)

A Kecskemét egy félidőn át emberelőnyben focizott a Szombathelyi Haladás ellen hazai pályán, azonban így is csak a hajrában tudta a maga javára fordítani a mérkőzést, 2-1 lett a vége. Artner Tamás, a Halai vezetőedzője szerint a játékvezető hathatós közreműködése miatt távoztak pont nélkül a hírös városból.

„Nehéz ilyenkor mit mondani, nem voltam még ilyen helyzetben. A játékvezetők tulajdonképpen „megverették” csapatomat. Maximálisan felkészültünk, kiállítás után is rendeztük sorainkat. A csapat nagy szívvel tette a dolgát, mennünk kell előre ezek után is. Nehéz lesz, mert több játékosunk is sárga lapos gondokkal küzd a mai lapok miatt.” (kecskemetite.hu)

Horváth Ferenc, a győztes csapat trénere megérdemeltnek tartja a három pontot: „Szép játék a labdarúgás, mert többféleképpen lehet látni. Én nem úgy látom, ahogy kollégám, szerintem az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, uraltuk a mérkőzést. Másodikban egy más játék zajlott, a Haladás szervezetten védekezett, belőlünk pedig hiányzott egy kis kreativitás és frissesség elöl. Mindent egybevetve nagyot küzdöttünk és megérdemeltnek tartom a sikert.” (kecskemetite.hu)

Egy harmadik verziót adott elő a Sport TV-nek nyilatkozó Vaskó Tamás is, ezzel egy külön cikkben foglalkoztunk.

Somogyi rangadó is színesítette a játéknapot, más kérdés, hogy a drukkereket nem nagyon hatotta meg a dolog, így foghíjas lelátók előtt rendezték a bajnokit. A Kaposvár könnyedén nyert hazai pályán, a Siófok 3-0-s vereséggel tért haza.

„Mindkét csapatnak élet-halál kérdése volt a mérkőzés. Valóban voltak problémáink, de azokból a játékosokból kell csapatot építeni, akik rendelkezésre állnak. Örülök, hogy azok a játékosok, aki eddig epizódszerepet kaptak, most bizonyítani tudtak. Voltak kiemelkedő teljesítmények, de nem akarok kiemelni senkit. Az a mérkőzés közelebb hozta egymáshoz a labdarúgókat, mert tudtak küzdeni és képesek voltunk átlépni a saját játékunkon” – mondta Prukner László, akinek már kötélből lehetnek az idegei, mert egy jó ideje élet-halál mérkőzéseken edződik. (sonline.hu)

Horváth Károlyt és fiait nem érdekelte a döntetlen: „Gondokkal kínlódott a Kaposvár, de meg tudták oldani, így mindekképpen jár a gratuláció. Megbosszulta magát a sok kihagyott helyzet. Megérdemelten nyert a Kaposvár. Nem tudunk továbblépni, mindig van valami probléma, ami miatt hátrányba kerültünk. A bekapott gól után a győzelemre játszottunk, nem érdekelt minket a döntetlen. Törvényszerű, hogy kinyíltunk hátul és ezt ki tudta használni a Rákóczi.” (sonline.hu)

A szombatot a Pécs-Eger találkozó zárta, melyen a Mecsekaljaiak nem tudták megtörni az átkot, így továbbra is nyeretlenek hazai pályán, ezúttal 0-0-át játszott a PMFC. Supka Attila szerint egy gól döntően befolyásolta volna az összecsapás végkimenetelét.

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk és ez be is bizonyosodott, mikor megláttuk az egriek összeállítását, akik csatár nélkül álltak fel. Tudtuk, hogy amíg nem szerezzük meg az első gólt, igen nehéz lesz feltörni a vendégek védelmét. Ha sikerült volna megszereznünk a vezető találatot, onnantól kezdve ki kellett volna támadniuk és így mi is szabadabban játszattunk volna. Próbáltuk megbontani a vendégek fegyelmezett védekezését a széleken és középen egyaránt, a második félidőben sikerült két száz százalékos ziccert is kialakítanunk, de ezek kimaradtak. Végső soron reálisnak tekinthető a döntetlen.” (pmfc.hu)

Simon Antalnak tetszett csapata védekezése: „Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, melyen a Pécs végig erősen támadott. Tudtuk, hogy egy jó csapat otthonába látogatunk. A hazaiak hasonló helyzetben vannak, mint mi az új játékosok számát tekintve, az ő keretük is jelentősen átalakult a nyáron, így abban bízhattunk, hogy még nem szoktak teljesen össze. A szezonban talán ez volt a második mérkőzés a Debrecen elleni találkozó mellett, ahol végig hibátlanul védekeztünk. Próbáltunk kontrákat vezetni, egy igazán nagy ziccert alakítottunk ki. Úgy gondolom, elégedettek lehetünk a döntetlennel.” (pmfc.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik