Foci

Óriási hajrával nyert a Valencia

A Valencia labdarúgócsapata két gólt lőtt az utolsó percekben az Athletic Bilbao ellen és 3-2-re nyert a spanyol bajnokságban.

A Valencia és az Athletic Bilbao is rajtolt már jobban a történelem során, így mind a két együttesnek égető szüksége volt a három pontra. A baszkok szereztek vezetést a 19. percben, a nyáron épp a „denevéres” együttestől Bilbaóba szerződő Aduriz elegánsan lőtte a labdát a kapu hosszú oldalába. Nem sokkal később egy kezezés utáni tizenegyest értékesített Soldado, így egyenlített a hazai együttes.

A túloldalon elmaradt egy egyértelmű tizenegyes, azonban ez sem szegte az Athletic kedvét, Aduriz egy szöglet után ismét megszerezte a vendégeknek az előnyt még a szünet előtt. A 60. percben aztán Ander Herrera teljesen feleslegesen kiállíttatta magát, a Valencia így emberelőnyben rohamozhatott a pontszerzés reményében.

A 88. percben össze is jött az egyenlítés, Costa talált be, majd nem sokkal később a csereként beálló Valdez bólintott a hálóba, a Valencia így végül 3-2-re nyerni tudott és megkezdte a felzárkózást.

Eredmény – La Liga, 8. forduló
Valencia – Athletic Bilbao 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Soldado (26. – 11-esből), Costa (88.), Valdez (90.) illetve Aduriz (19., 30.)
Piros lap: Ander Herrera (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik