Foci

Meccs közben ütötték le az angol válogatott kapust

A Sheffield Wednesday-Leeds United bajnokin egy magáról megfeledkezett vendégdrukker a pályára rohant és bántalmazta Kirkland kapust.

Nagy utóélete lesz a pénteki angol másodosztályú bajnoki mérkőzésnek, amely 1-1-es végeredménnyel végződött.

A korábban Buzsáky Ákos csapatát, a Queens Park Rangerst a Premier League-be vezető Neil Warnock most a Leeds együttesét juttatná fel, és versenyben is van a United a Premier League-ért.

A Sheffield elleni idegenbeli döntetlen értékes, ugyanakkor hatalmas, talán visszavonhatatlan csorba esett a csapat megítélésén, egy idióta drukker miatt.

A 77. percben Michael Tonge góljával a Leeds egyenlíteni tudott, ezt követően egy szurkoló a pályára rohant, odament Chris Kirkland, a Wednesday egyszeres válogatott kapusához és arcon törölte. A kapus a földre rogyott, hosszasan kellett ápolni.

Az angol labdarúgásban az elmúlt évtizedekben hatalmas erőfeszítéseket tettek a rasszizmus, a huliganizmus és az erőszak visszaszorításáért, de az utóbbi időben újra előfordulnak súlyos esetek.

A Leeds szurkolói egyébként székeket is felszakítottak és dobáltak a stadionban.

A theage.com oldal idézi Neil Warnockot, a vendégek menedzserét: “Ilyenkor nem vagyok büszke arra, hogy én vagyok a menedzser. Szomorú, ami történt, a szurkolót el kell kapni és börtönbe kell zárni. A fickó egy ötéves gyerek szintjén lehet, még sohasem láttam hasonlót.”

Dave Jones, a Sheffield menedzsere nem értette, kollégája miért küldte a vendégszurkolók elé játékosait, hogy azok megtapsolják a drukkereket és megköszönjék a biztatást:

“Nagy meccset játszottunk, ehelyett néhány állatról kell beszélnünk. Tizenkét éve már láttam hasonlót, azt hittem, ennek vége, de nem, bármikor előfordulhat. Kemény büntetésre számítok”.

Michael Owen, a Liverpool, a Manchester United és az angol válogatott korábbi játékosa a Twitteren a Leeds szurkolóit félti, hiszen egy “idióta” miatt most megbélyegzik a csapat táborát.

Videó – íme a megdöbbentő jelenet:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik