Foci

Keresik Dzsudzsákék támadóit

Dzsudzsák Balázs (dzsudzsák balázs, )
Dzsudzsák Balázs (dzsudzsák balázs, )

Kemény ellenállásra szólít fel a szélsőséges drukkerekkel szemben a Dinamo Moszkva labdarúgócsapatának vezetősége.

Nem megy a Dinamo Moszkvának az orosz labdarúgó-bajnokságban. A Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató klub szurkolói néhány héttel ezelőtt megvárták a játékosokat, és dobálóztak is, amelyet a csapat busza bánt.

Ahogyan arról beszámoltunk, most még messzebb mentek az ultrák: a játékosokra lőttek festékszóró pisztolyokkal.

“Nagyon keményen fogunk válaszolni erre a kihívásra. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy felfedjük és bíróság elé állítsuk a bűnösöket. Közölni fogjuk a nevüket” – olvasható moszkvai klub honlapján.

A Ria Novosztyi állami hírügynökség még pénteken a fővárosi együttes 21 esztendős futballistáját, Alan Gatagovot szólaltatta meg, aki elmondta, a péntek esti edzés közben csuklyás szurkolók egy csoportja lőtt rájuk festékpatronokkal.

“Erre nincsenek szavak” – nyilatkozta akkor Gatagov. “Mit kellene tennünk? Mindannyian szerződtessünk személyi testőröket? Sokunkat eltaláltak, bár azt nem tudom pontosan, hogy mivel lőttek ránk, talán festékpatronok voltak. Hitvány cselekedet volt, gyorsan eltűntek. A drukkereknek támogatniuk kellene minket, nem pedig ilyesmit tenniük.”

Néhány szimpatizáns szórólapokat dobott a pályára, amelyeken közvetlenül a gárda külföldi játékosainak címzett fenyegetés volt olvasható:

“Ha a klub és az edzők képtelenek motiválni titeket, higgyetek nekünk, mi megtesszük helyettük. Mi vagyunk a szurkolók, és a mi módszereink egy kicsit komolyabbak.”

A Dinamo története legrosszabb szezonkezdetét produkálta, 11 forduló után a 16 csapatos bajnokság – osztályozót jelentő – 13. helyén áll.

A csapat vasárnap idegenben lép pályára a Mordovya otthonában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik