Foci

Gerát már 9 ezerért meg lehet nézni

gera zoltán (ingyenes, gera zoltán, )
gera zoltán (ingyenes, gera zoltán, )

Alaposan a zsebébe kell nyúlni annak, aki Premier League-találkozót szeretne megnézni. A legdrágább a Chelsea és az Arsenal bajnokija.

Nyilvánosságra került egy összeállítás, amely azt taglalja, mennyibe kerül egy jegy és egy éves bérlet az angol élvonalbeli futballklubok esetében.

A legolcsóbb és a legdrágább jegy, illetve bérlet is ismert. Ezek alapján a legolcsóbb jegy 15 fontba került, Newcastle-ben lehet ennyiért feltehetően egy nem túl ideális széket foglalni. 20 fontért a Fulhamnél is bemehetünk, de érdekes, a Reading 37 fontért adja a legolcsóbbat. A Manchester Unitednél 30, az Arsenalnál és a ManCitynél 26, a Chelsea-nél 41 font a legolcsóbb jegy, utóbbi az összesítésben a “legborsosabb legolcsóbb”.

Ha valaki Birminghamben megnézné Gera Zoltán játékát, 25 fontos jegyet már tudna venni, ha nagyon igyekezne. Ez alig 9 ezer forint átszámítva.

Ami a legdrágább jegyeket illeti: az Arsenalnál 126 fontot (ez 44 ezer forint nagyjából) is ki lehet érte adni, ezután a Chelsea jön 87-tel, a Tottenham 81 fonttal. A bérleteknél még nagyobb a szórás: a legolcsóbb a Wigané 255 fonttal, de meglepetésre a Manchester Citynél 275 fontért már lehet venni éves bérletet.

Ez azért meglepő, mert az Arsenalnál például 985 (!!) font a legolcsóbb bérlet, azaz 320 000 forint. Angliában nagyjából 1000 font a minimálbér, azaz épp egy havi fizu az ára az éves szórakozásnak. A Unitednél ennek nagyjából a feléért már tuti helyet lehet váltani minden hazai meccsre (532 font).

Ha valaki nagyon el van eresztve, és az Ágyúsoknak szurkol, 1955 fontért is vehet bérletet, ez már a luxuskategória. Összességében elmondható (a táblázatból is kiderül), hogy a londoni klubok a legdrágábbak, az iparváros Manchester szurkolói alighanem vékonyabb pénztárcájúak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik