Foci

Gálaelőadás a londoni derbin

tottenham-chelsea (tottenham hotspur, chelsea, )
tottenham-chelsea (tottenham hotspur, chelsea, )

A Tottenham-Chelsea összecsapás meglehetősen izgalmasra és fordulatosra sikeredett, végül a Kékek szerezték meg a három pontot.

Volt pikantériája a meccsnek nem is egy: egyrészt londoni derbiről beszélünk, amit a fővárosban nagyon is komolyan vesznek, és ez a két csapat nem igazán szívleli egymást, és akkor még csak finoman fogalmaztunk. Ráadásul a Tottenham kispadján az az Andre Villas-Boas ült, akit korábban elküldtek a Chelsea-től, és hogy még egy lapáttal rátegyünk, a Sarkantyúsok legjobbja, Gareth Bale kihagyta a találkozót, mivel a meccs idején felesége épp a kórházban vajúdott.

Talán ez is közrejátszott abban, hogy a vendégek domináltak inkább a kezdés után, bár az első komolyabb helyzetig 10 percet kellett várni: akkor Oscar jó 18 méterről lőtt, de ez még mellé ment.

Aztán egy szöglet után Gallas nagyot hibázott, pont középre fejelte a játékszert, ahol érkezett Cahill, és félfordulatból, kapásból a léc alá bombázott (0-1).  A vezető találat meghozta az étvágyat a kékeknek, Ramires és Mata összjátékából majdnem meg is született a második, de Friedel menteni tudott.

Szokták mondani, hogy a szünet nem tesz jót a lendületben lévő csapatnak, és ez most be is igazolódott, hiszen fordult a kocka, és elképesztő magas sebességi fokozatba kapcsolt a Tottenham a második játékrész kezdésére.

Ennek az lett az eredménye, hogy bő tíz perc alatt fordítani tudtak: előbb Verthonghen szinte már az alapvonalnál ért el szabadrúgást, majd valahogy középre tette, Gallas – javítva korábbi hibáját -vpedig fejjel bevette Cech kapuját. Az 54. percben aztán Lennon csinálta meg magának remekül a helyzetet, a tizenhatos vonaláról pedig hajszál pontosan adott középre, ahol Defoe a gólvonal mögé pofozta a labdát (2-1).

A 66. percben aztán megint a francia védő, Gallas volt a főszereplő, ismét negatív hősként: megint rosszul szabadított fel, ugyanis Matának passzolta le a játékszert, aki köszönte szépen, a kapufa tövéhez helyezte le azt (2-2).

A spanyol támadó nem tétovázott sokáig, gyorsan fordított is, a 69. percben egy remek kiugratás után ünnepelhetett ismét (2-3).

A forgatókönyv szerű mérkőzt Fernando Torres végleg eldönthette volna a 87. percben, azonban centikkel gurított a kapufa mellé. Ezt a hibát viszont Sturridge javította, hiszen a Tottenham védői eladtak egy labdát kapujuk előtt, majd az akció végén ott volt a negyedik is.

Győzelmével a Chelsea továbbra is őrzi vezető helyét a Premier League-ben.

Videó – remek meccs volt:

Eredmény – Premier League, 8. forduló
Tottenham Hotspur – Chelsea 2-4 (0-1)
Gólszerzők: Gallas (47), Defoe (54.) illetve Cahill (17.), Mata (66., 69.), Sturridge (90.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik