Foci

Faragja a hátrányát a Real

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

A spanyol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a Real Madrid és a Malaga is nyerni tudott.

A játéknap első összecsapásán a dobogóra hajtó Malaga a meglepően jól kezdő Valladolidot fogadta: a kék-fehérek meleg volt a pite, hiszen 1-0-s hátrányból kellett felállniuk, mivel Manucho Goncalves már a 9. percben vezetéshez juttatta a vendégeket.

A Malaga azonban még a szünet előtt egalizálni tudott Isco révén, így a feladat adott volt: a sikerhez 45 perc alatt be kell valahogy kotorni egy gólt.

Ez sikerült is, igaz elég későn, a 87. percben. Akkor Sanchez egy középre fejelt labdát küldött rá kapásból, majd a kapusról kipattanó labdát előbb elhúzta a hálóőr mellett, majd hanyag bokamozdulattal a gólvonal mögé küldte.

A bajnok is megmutatta magát szombaton, a Celta Vigo ellen.

A Real Madrid számára nem is volt kérdés, mi a cél. Mint az Mourinho korábban elmondta, nem fér bele több botlás, minden meccset hozni kell ahhoz, hogy eltűnjön a Barcelona nyolcpontos előnye a zárásra.

Nos, a Blancók teljesítették is a tervet, hiszen előbb Hiugain, majd Cristiano Ronaldo talált be. A portugál büntetőből volt eredményes, míg argentin társa parádés, talán szerencsés gólt jegyzett: a balszélen lépett meg a labdával, majd ahogy azt a kapus is hitte, beadásra készült, ehelyett azonban éles szögből, a játékszer utat talált magának a hosszúba.

Sikerével a királyi alakulat ötpontra megközelített az éllovast, de a katalánok majd csak ezt követően tudják le soros bajnokijukat.

Eredmények – Primera Division, 8. forduló
Malaga – Valladolid 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Isco (37.), Sanchez (87.) illetve Goncalves (9.)

Real Madrid – Celta Vigo 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Higuain (11.), Cristiano Ronaldo (67.-büntetőből)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik