Foci

Csak egy pontot ért Szalai gólja és asszisztja

A Szalai Ádámot 92 percig a pályán tudó Mainz csapata 2-2-es döntetlent játszott a Bayer Leverkusen vendégeként a Bundesliga 8. fordulójában. A Bayern München rekorder lett.

Szalai Ádám ezúttal is kezdő volt a Mainzban, csapata a Bayer Leverkusen otthonában vendégeskedett. A hazaiak az első félidő végén szereztek vezetést, Kiessling a földre fejelte a labdát, azonban Wetklo kapus érthetetlen módon behátrált, így már csak a gólvonal mögött tudta megszelídíteni a bogyót.

A magyar válogatott csatár a fordulás után nem sokkal egalizálni tudott, remek ütemben érkezett egy középre tett labdával és az alsóba lőtt. A 76. percben Risse-el lövettet gólt, a Mainz így fordítani tudott, ám a Leverkusen a hajrában pontot tudott menteni, Castro állította be a 2-2-es végeredményt. Szalait a 92. percben cserélték le.

Egy másik magyar játékos, Huszti Szabolcs is kezdő volt szombaton délután, csapata, a Hannover azonban 3-1-re kikapott a Frankfurttól. A magyar játékos végig a pályán volt, a 15. percben bezsebelt egy sárga lapot.

A Bayern München mindeközben gálaelőadást tartott Düsseldorfban, a bajorok egy laza ötöst hintettek az újoncnak. Mivel a Bayern nyolcból nyolc győzelemmel kezdett, így rekorder lett a müncheni gárda, ez ugyanis minden idők legjobb rajtja a Bundesligában.

A címvédő Borussia Dortmund otthon kapott ki a Schalketól 2-1-re, míg a Wolfsburg továbbra is csak szenved, ezúttal a Mönchengladbach ellen kaptak ki a Farkasok, így a tabella utolsó helyén szerénykednek.

Eredmények – Bundesliga, 8. forduló

Bayer Leverkusen – Mainz 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Kiessling (43.), Castro (87.) illetve Szalai (58.), Risse (76.)

Frankfurt – Hannover 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Matmour (5.), Jung (18.), Meier (82.) illetve Abdellaoue (43.)

Düsseldorf – Bayern München 0-5 (0-2)
Gólszerzők: Mandzukic (28.), Gustavo (36.), Müller (55., 86.), Rafinha (87.)

Borussia Dortmund – Schalke 04 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Lewandowski (55.), illetve Afellay (14.), Hoger (48.)

Wolfsburg – Freiburg 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Caligiuri (40.), Schuster (84.)

Videó – Szalai gólja a Bayer ellen:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik