Foci

Az MTK örülhet, a Ferencváros kevésbé

ferencváros-böde dániel (ingyenes, ftc, )
ferencváros-böde dániel (ingyenes, ftc, )

Magyar szinten jó meccseket hozott a labdarúgó NB I. pénteki játéknapja: a Fradi hat meccs óta veretlen, a Vidi négy meccs óta nyeretlen.

Két rangadót rendeztek a labdarúgó NB I.-ben pénteken, a válogatott meccsek miatti szünetet követően. A Ferencváros azt a Paksot fogadta, amelyben Tököli Attila és Kulcsár Dávid is pályára lépett egykori fradistaként.

Mellesleg a hazaiaknál ott volt a pályán az expaksi Böde, valamint az ex-Sivic-játékos, Cukic és Alempijevic. Jó iramú, változatos mérkőzés volt, mindkét csapat támadott, így jól szórakoztak a nézők, a vége 2-2 lett.

“Tudtuk, hogy Máté Csaba nagyon jól ismeri a csapatunkat, így külön variációkkal készültünk a Fradira. Az első félidő nagy taktikai csatát hozott, olvastuk egymást. Csalódott vagyok, hogy nem nyertünk, egy komoly csapatnak ki kell bírnia az utolsó 5 percet. Ettől függetlenül büszke vagyok a játékosaimra, akik a Diósgyőr, a Győr, a Videoton után most is 100 százalékot nyújtottak. Kiszolgálatuk a közönséget, magas iram volt, ehhez kellett egy jó Fradi is” – nyilatkozta Tomislav Sivic, az MVM Paks vezetőedzője.

A hat meccs óta veretlen Fradi vezetőedzője, Ricardo Moniz így értékelt: “A Paks pontrúgásokból ért el gólokat, ezekre a legkönnyebb felkészülni, bosszantó, hogy nem sikerült kivédeni ezeket a szituációkat. 1-0 után megvolt a lehetőségünk a második gól megszerzésére, sajnos ez nem jött össze. Még nem tartunk ott, hogy egy teljes meccsen domináljunk egy jó csapat ellen. Nem tudtuk hosszan megtartani a labdát, ebben kell fejlődni.”

Az Európa Liga csoportkörébe jutó, és ott a Sportingot 3-0-ra legyőző Videotonnak itthon nem megy, most éppen az MTK otthonában kapott ki a fehérvári együttes.

“A második 45 percre változtattunk, ami fel is pörgette a játékunkat, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, az első gólunkat mégis egy tizenegyesből sikerült megszereznünk. A végéig hittek a játékosok abban, hogy ezt a meccset is a javunkra tudjuk fordítani, de a helyzeteinket be kell rúgnunk, ebben mindenféleképpen előrébb kell lépnünk. Ezt leszámítva a játékunkkal és a teljesítményünkkel elégedett vagyok, az MTK-nak pedig gratulálok a győzelemhez” – nyilatkozta Paulo Sousa, a Vidi portugál mestere.

“A szerencsének is köszönhetően rúgtunk három gólt a mai mérkőzésen. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban nem tudtunk reagálni a Vidi három védős felállására. Azt gondoltam, hogy lefutott a mérkőzés, amikor egy szép kontra után újabb gólt szereztünk, ám a végeredményt Sándor állította be egy szép lövéssel. Gratulálok a Videotonnak a mutatott játékához” – értékelt Garami József, elárulva ezzel azt, hogy ez is egy jó meccs volt magyar viszonylatban.

Eredmények – OTP Bank Liga, 11. forduló:

MTK Budapest-Videoton FC 3-2 (2-0)

Hidegkuti Stadion, 1000 néző, Vezette: Németh Ádám

MTK Budapest: Hegedüs L. – Wolfe, Vukmir, Hidvégi, Vadnai – Könyves (Ladányi, 67.), Kelemen, Kanta J., Nikházi (Pölöskei, 90.), Csiki (Pál, 90.) – Tischler Vezetőedző: Garami József

Videoton FC: Bozovic – Brachi, Vinicius, Kaká (Paraiba, 67.), Szolnoki – Oliveira (Kovács I., a szünetben), Mitrovic, Sándor Gy., Tóth B. (Gyurcsó, a szünetben), Walter Lee – Nikolics Vezetőedző: Paulo Sousa

Gólszerzők: Tischler (21., 87.), Csiki (33.), illetve Nikolics (81., 11-esből), Sándor Gy. (92.)

Sárga lap: Kelemen (35., 90.), Wolfe (42.), Hegedüs (80.), illetve Sándor Gy. (72.)

Piros lap: Kelemen (90.)

˙———————————————————————————————————

Ferencváros-MVM Paks 2-2 (1-0)

Albert Stadion, 4000 néző, Vezette: Solymosi Péter

Ferencváros: Jova – Alempijevic, Besic, Klein, Sváb (Jovanovic, 62.) – Ionescu (Cukic, 79.), Böde, Gyömbér, Józsi – Jenner (Orosz, 72.), Somalia Vezetőedző: Ricardo Moniz

MVM Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha (Kulcsár D., 73.), Lázok, Sifter, Bori – Tököli, Simon A. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

Gólszerzők: Ionescu (40.), Gyömbér (88.), illetve Simon A. (54.), Jovanovic (85. – öngól)

Sárga lap: Besic (28.), Jovanovic (84.), illetve Simon A. (2.), Szabó J. (57.), Heffler T. (58.), Kulcsár D. (87.)

Videó – a Ferencváros-Paks meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik