Foci

Aki nem favágó, az balerina

Azt mondja Vaskó Tamás, a KTE védője, hogy a foci egy férfias játék, aki ezt nem fogadja el, menjen el balerinának. Ahha.

Mondja ezt egy olyan meccs után (Kecskemét-Haladás 2-1), amelyen hét sárga és egy piros lap született. Ez a szám jóval magasabb is lehetett volna, össze-vissza rugdalták egymást a játékosok, a játékvezető meg egyébként valószínű lélekben egy másik meccsen volt, érdemes lenne a jegyzőkönyvet elolvasni, mit hadovált össze.

Eltekintünk attól, mit mikor kellett volna ítélnie, mindenesetre legalább még ennyi lapot kellett volna előhúznia, amit meg előhúzott, máskor kellett volna. Szóval Vaskó szerint bírni kell a kemény játékot, mert erről szól a foci. Azt is mondta, hogy ezt tapasztalta külföldön is (egy évet játszott Angliában és fél évet Olaszországban, első kölcsönadásán “állítólag” azóta is röhögnek Újpesten).

Nem tudom, így gondolná-e akkor, ha Devecseri Szilárdnak hívnák: az ő fejbőre szakadt fel a meccsen a Vaskóval történt ütközés után, turbánt kapott a fejére, így folytatta. Nem tudom, így gondolná-e, ha Kálnoki Kis Dávidnak hívnák. Az MTK elleni, több hónappal ezelőtti Ligakupa-meccsen akkorát rúgott bele Vaskó, hogy keresztszalag-szakadást szenvedett a védő. Több hónapot említettem, merthogy ez egy olyan sérülés, amely után hónapokig tart a rehabilitáció, még egy ideig eltart a fiatal védő gyógyulása.

Vaskó Tamás a legutóbbi Ligakupa-meccsen piros lapot kapott, mert nyújtott lábbal rúgott hatalmasat Vladan Cukic, a Fradi játékosa lába közé.

Vaskó egyik “nagy” meccse:

Nem tudom, szóltak-e már a fiatalembernek, hogy mindahányszor felugrik, kint tartja a könyökét. Mellesleg a KTE eddigi 17 kapott góljából (és akkor még a Ligakupáról nem is beszéltünk) legalább a fele Vaskó lelkén (is) szárad (a Pápa, az Újpest, és a Győr ellen kapott gólok arcpirítóak voltak az ő szemszögéből), férfias stílus ide, férfias stílus oda. A 17. , szombat(hely)i gól előtt például épp a napba figyelt főszereplőnk, hogy aztán toporogjon egyet a 16-oson belül, majd végignézze a vendégvezetést.

Néztem ezt a Tottenham-Chelsea (2-3) meccset, és valahogy nem az jutott eszembe, hogy ez egy férfias játék. Az jutott eszembe, hogy ez egy rettentően SZÉP játék.

Itt okozott sérülést Kálnoki Kis Dávidnak augusztusban:

Amikor a Sport TV riportere meg merte kérdezni, miért volt ilyen “küzdelmes” a KTE-Haladás meccs, Vaskó visszakérdezett, melyik meccset nézte a szpíker, majd hozzátette, ez egy ilyen játék, bírni kell a kemény küzdelmet.

Szerintem meg nem kell bírni. Nem az ellenfélnek nem kell bírni, hanem az edzőnek meg a klubtulajdonosnak nem kell bírni azt, hogy ilyen szemléletű focista legyen a keretben.

És ezt nem azért mondom, mert KTE-drukker vagyok.

Hanem azért, mert szeretem ezt a játékot, és azt kívánnám, hogy legalább hangyányit hasonlítson arra, amit a Tottenham-Chelsea meccsen láthattam. Ha mindenki úgy gondolkodna (és játszana), mint az említett úriember, akkor még nagyobb bajban lennénk.

Még szerencse, hogy azért akadnak balerinák is a magyar bajnokságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik