Foci

Stieber gólja is kellett a pontszerzéshez

A kezdőként bő 87 percet a pályán töltő Stieber Zoltán gólt szerzett, a Greuther Fürth pedig 3-3-as döntetlent játszott a Hoffenheim vendégeként a német labdarúgó-bajnokságban. Ez volt a magyar játékos első Bundesliga-találata.

Amint azt már megszokhattuk, Németországban pénteken este rendezik az aktuális forduló nyitómeccsét, miért lett volna ez másképp a 8. kanyarban? Magyar érdekeltség is volt a játéknapon, ugyanis az újonc Fürth csapatában kezdőként kapott lehetőséget Stieber Zoltán.

A hazai pályán játszó Hoffenheim már igen korán, a nyolcadik percben vezetést szerzett, azonban még az első felvonásban egyenlített az SpVgg, egy kipattanót Stieber bombázott a hálóba. Ez volt honfitársunk első Bundesliga-gólja.

A fordulás után Joselunak köszönhetően újra a hazaiaknál volt az előny, azonban a 84. percben Prib szabadrúgásból egalizált. Már mindenki azt hitte, ez lesz a végeredmény, azonban egy szép akció végén Joselu ismét betalált a rendes játékidő végén. A végén rohamozott az újonc, megy szöglethez már a kapus is felrohant, azonban nem ő, hanem a Stieber helyére a 88. percben beálló Sobiech fejelt a hálóba, beállítva a 3-3-as végeredményt. Nem akármilyen utolsó tíz perc volt ez.

A Greuther Fürth ezzel a pontszerzéssel elmozdult az utolsó helyről, igaz a Wolfsburg még adós a soros meccsével.

Eredmény – Bundesliga, 8. forduló
Hoffenheim – Greuther Fürth 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Firmino (8.), Joselu (67., 89.) illetve Stieber (39.), Prib (84.), Sobiech (93.)

Videó – Stieber gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik