Foci

Hihetetlen öngól után mentett pontot a Fradi

A Ferencváros labdarúgócsapata hazai pályán játszott 2-2-es döntetlent a Pakssal az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

Már az első percekben volt mit feljegyezni a Ferencváros-Paks mérkőzésen, ugyanis Simon Attila elesett a tizenhatoson belül egy belépőt követően, azonban a vendégek játékosa kapott sárga lapot, a Fradi pedig szabadrúgást. Pörgős volt a folytatás is, mind a két fél gólra törően játszott, így akadtak helyzetek itt is, ott is.

A hazaiak a 40. percben szerezték meg a vezetést: egy lendületesen indult támadás ugyan megakadt a paksi tizenhatos előtt, azonban Böde okosan tálalt Ionescu elé, aki egy állítás után kilőtte az alsó sarkot (1-0).

Fordulás után egy harapósabb Paks futott ki a pályára, aminek korán meg is lett az eredménye, egy sarokrúgás után megcsúsztatott labda Simont találta üresen a kapu torkában, a csatár pedig nem hibázott (1-1). Lüktető maradt a meccs, továbbra is hajtottak a csapatok, igaz a kapuk nem igazán forogtak veszélyben.

Már javában a hajrában tartott a mérkőzés, amikor a Paks jutott szabadrúgáshoz. Érkezett is középre az ívelés Boritól, Klein erősen a földre fejelte a labdát, a laszti előbb a tehetetlen Jovanovic fejére, majd onnan az idő előtt elvetődő Jova felett a Fradi kapujába pattant (1-2). Óriási pech, vagy szerencse – nézőpont kérdése.

Nem fogta meg ez a gól az FTC-t, egy szöglet után Gyömbér maradt üresen a vendégkapu előtt és a hálóba belsőzött a 88. percben (2-2). A Fradi ment előre a győztes gól megszerzéséért is, ám több találat végül nem született, 2-2 és pontosztozkodás lett a péntek esti találkozó vége.

A Paks 2010 júliusában kapott ki utoljára a Ferencvárostól. A fővárosiak hat forduló óta nem találtak legyőzőre.

Eredmény – OTP Bank Liga, 11. forduló

Albert Stadion, 4000 néző, Vezette: Solymosi Péter

Ferencváros-MVM Paks 2-2 (1-0)

Ferencváros: Jova – Alempijevic, Besic, Klein, Sváb (Jovanovic, 62.) – Ionescu (Cukic, 79.), Böde, Gyömbér, Józsi – Jenner (Orosz, 72.), Somalia Vezetőedző: Ricardo Moniz

MVM Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha (Kulcsár D., 73.), Lázok, Sifter, Bori – Tököli, Simon A. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

Gólszerzők: Ionescu (40.), Gyömbér (88.), illetve Simon A. (54.), Jovanovic (85. – öngól)

Sárga lap: Besic (28.), Jovanovic (84.), illetve Simon A. (2.), Szabó J. (57.), Heffler T. (58.), Kulcsár D. (87.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik