Foci

Pontot vesztett Anglia Lengyelországban

angol válogatott (angol válogatott, anglia, lengyelország, lengyel válogatott)
angol válogatott (angol válogatott, anglia, lengyelország, lengyel válogatott)

Az angol válogatott ugyan sokáig vezetett Varsóban, de Rooney elhibázta a meccslabdát, a lengyel válogatott pedig egyenlített a vb-selejtezőn.

A hatalmas esőzések miatt kedden elhalasztották a Lengyelország-Anglia labdarúgó vb-selejtezőt, és szerdán pótolták be Varsóban.

Az angolok 2 győzelemmel és 1 döntetlennel a csoport élén álltak a forduló előtt, még úgy is, hogy kedden győzött Montenegró, amely így pontszámban beérte őket. A lengyelek eddig csak két meccset játszottak, így is 4 pontosak, azaz ha megverték volna az angolokat, három hétpontos együttest jegyezhettünk volna fel.

Az első valamirevaló kapuralövés a hazaiak szupersztárja, Robert Lewandowski nevéhez füződött, a 28. percben keresztbelőtte a labdát Hart kapuja előtt. Három perccel később megszerezte a vezetést az angol válogatott: Gerrard végzett el szögletet a bal oldalról, Rooney fel sem ugrott, úgy fejelt a kapuba a védő szorításában (0-1).

A 36. percben Gerrard szöglete után a kipattanót Cleverley lőtte a kapu mellé, míg a 44. percben Grosicki próbálkozott veszélyesen. Az 52. percben Piszczek lőtt alig mellé, a dortmundi különítmény volt ezúttal is a legveszélyesebb a lengyel válogatottban.

A második félidő derekán Rooney eldönthette volna a mérkőzést: Welbecket ugratták ki, de Tyton kijött a kapujából, és átmenetelig mentett. A labda a kisodródó Welbecknél maradt, aki visszapasszolt Rooneynak, ő a félig üres kapu fölé lőtt. Pech, ugyanis két perccel később egyenlítettek a lengyelek: egy szöglet után Glik emelkedett magasra, és a hálóba fejelt. Nagyon belelkesedett a hazai csapat, többen is hergelték a varsói közönséget. Lewandovski elönzőzött egy lehetőséget, míg a másik oldalon Welbecknek akadt egy erőtlen fejese a találkozó utolsó felében.

A végén már nem esett több gól, így az angolok a csoport élén maradtak ugyan, de nem lehetnek elégedettek az egy ponttal. Folytatás márciusban.

Eredmény – világbajnoki selejtező, H csoport:
Lengyelország – Anglia 1-1 (0-1)
gólszerző: Glik (71.), illetve Rooney (31.)

Videó – a találkozó két gólja:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik