Foci

Messiék szárnyalnak, mélyrepülésben az uruk

Lionel Messi (lionel messi, )
Lionel Messi (lionel messi, )

Az argentin labdarúgó-válogatott Lionel Messi és Gonzalo Higuaín találatával 2-1-re nyert Chile vendégeként a világbajnoki-selejtezősorozatban. Uruguay egy négyest kapott Bolíviában.

Argentína a dél-amerikai selejtezőcsoport éléről várhatta a magyar idő szerint szerda hajnali folytatást, azonban Lionel Messiék a mindig kellemetlen ellenfélnek számító Chile otthonába látogattak. Az első félidő remek játékot és két vendéggólt hozott, előbb Messi, majd Higuaín köszönt be. A hazaiak már csak a második félidő ráadásában tudtak szépíteni, így Argentína mind a három pontot elcsente Chiléből.

Ezt megelőzően Uruguay is pályára lépett, ám Forlánék bolíviai vendégjátékában nem volt sok köszönet. A sok csapatot megviselő La Paz-i stadionban már a 27. percben 2-0-ra vezetett a házigazda, majd az uruk mintha a szünetben is bent ragadtak volna az öltözőben, így már korán eldőlt a három pont sorsa. Suarez a 81. percben szerezte a vendégek szépítő találatát, a vége azonban így is 4-1-es zakó lett, Uruguay egyelőre csak szenved a selejtezőben. Carlos Saucedo triplázott az összecsapáson.

Két találkozót rendeztek még a játéknapon: Paraguay Aguilar góljával nyert Peru ellen, Venezuel pedig 1-1-es döntetlent játszott Ecuadorral.

Eredmények – világbajnoki-selejtezősorozat, Dél-Amerika, 9. forduló

Chile – Argentína 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Gutierrez (90.) illetve (messi (28.), Higuaín (31.)

Bolívia – Uruguay 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Saucedo (6., 51., 55.), Mojica (27.) illetve Suarez (81.)

Venezuela – Ecuador 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Arango (6.) illetve Castillo (24.)

Paraguay – Peru 1-0 (0-0)
Gólszerző: Aguilar (52.)

 

Videó – Argentína az élen maradt:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik