Foci

Egy fontos lépés Brazília felé

Hajnal Tamás szerint még az út elején jár a magyar labdarúgó-válogatott, de nem szabad kisebbíteni a csapat érdemeit. Korcsmár Zsolt úgy fogalmazott, nagyszerű érzés volt a pályán lenni.

Korcsmár: Nagyszerű érzés volt a pályán lenni ma ebben a válogatottban! (Fotó: MTI/Beliczay László)

A VfB Stuttgart magyar középpályása kedden Szalai Ádám mögött kapott lehetőséget Törökország ellen, az aprótermetű játékos pedig az észt vendégjáték után ismét jó teljesítménnyel rukkolt elő, az első félidőben a gólhoz is közel járt. Hajnal Tamásnak végül nem kellett a kapuba találnia, mint tette azt Észtországban, a mieink így is 3-1-re nyerni tudtak a félholdasok ellen, amire 22 esztendeje nem volt példa.

„Nekünk nem az a feladatunk, hogy a kritikákat megválaszoljuk, hanem az, hogy a mérkőzéseken a maximumot hozzuk ki magunkból. Mi örülünk a legjobban, ha nyerünk, de tudnunk kell a vereségeket is a helyükön kezelni, a kudarcokból tanulni kell, nem pedig temetni a társaságot. Az utóbbi időszakban kialakult helyzetet együtt, a szakmai stábbal dolgoztuk fel, és most a csapat nagyon jó reakciót mutatott, hiszen bizonyítottuk, hogy lehet esélyünk kijutni a vb-re” – értékelt a lefújás után Hajnal Tamás a szövetségi honlapnak.

„Láttuk a törökökön, hogy egyre bizonytalanabbak lesznek, mi pedig egyre jobban felpörögtünk, és szép helyzeteket tudtunk kialakítani. Minden győzelem fontos, főleg egy közvetlen rivális ellen. Még nagyon az elején járunk a sorozatnak, ugyanakkor nem szabad kisebbíteni az érdemeinket, fontos lépést tettünk meg a céljaink elérése felé.”

Korcsmár Zsolt – aki a meccs nagy részében turbánnal a fején játszott – egyetértett Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal és a védekezést emelte ki a 90 percből.

„A széleken próbálták megbontani a védelmet, de nem sok sikerrel. A kapott gól után magasabb fordulatszámra kapcsoltunk, és ezt a meccs végéig tudtuk tartani. Döntetlennél nem álltunk le, sőt, tudtuk újítani, és a vezető találatnál is mentünk tovább. Míg Észtországban okosan, addig ma nagyon hősiesen küzdöttünk a törökök ellen. Nagyon örülök a sikernek, nagyszerűen teljesítettünk, mint csapat. Volt bennünk dac, a kritikák után szerettük volna megmutatni, hogy jó csapat vagyunk. Nagyszerű érzés volt a pályán lenni ma ebben a válogatottban!”

Videó – Így vertük 22 év után a törököket:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik