Foci

Egervári: ezek a játékosok tudnak egymásért küzdeni

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a fegyelmezett védekezést emelte ki a törökök ellen 3-1-re megnyert mérkőzés után.

Szalai Ádám góllal vette ki a részét a sikerből (Fotó: MTI/Beliczay László)

Amint arról kedden írtunk, a magyar labdarúgó-válogatott ugyan korán hátrányba került Törökország ellen a Puskás Ferenc Stadionban, azonban Koman Vladimir szerencsés találatának, majd a második félidei remek játéknak köszönhetően sikerült bezsebelni a három pontot. Mindez azt is eredményezte, hogy 22 év után sikerült legyőzni a félholdas gárdát, a nemzeti csapatunk pedig a második helyre ugrott a selejtezőcsoportban.

Egervári Sándor szövetségi kapitány szerint az első húsz percet leszámítva az történt a pályán, amit a magyar válogatott szeretett volna, hiába a törökök labdabirtoklási fölénye.

„Nagyon zártan, fegyelmezetten védekeztünk és a ritmusváltásoknak köszönhetően sikerült három gólt is elérnünk. A törökök találata után viszonylag hamar sikerült gólt lőni, véleményem szerint ez jelentette a fordulópontot a mérkőzésen. Tudtuk, hogy ellenfelünk őszinte előrejátékában benne van a hiba, ezt most sikerült kihasználnunk. A válogatottunk egységes volt, adódtak olyan szituációk, amelyek azt bizonyították, tudnak egymásért küzdeni, harcolni a játékosaink. Nagyon örülök, hogy örömet okoztunk a velünk szimpatizálóknak és azoknak is, akik kétkedtek bennünk a holland meccs után. Remélem, ezzel a sikerrel magunk mellé fogjuk állítani azt a szektort is, amely meglehetősen kritikusan közelítette meg az utóbbi időszakban a magyar válogatottat” – mondta a meccs után Egervári.

A szövetségi edző azt is elárulta, hogy a törökök vezető találata után cserélni szeretett volna, így Szabics Imre már az oldalvonal mellett várt a bevetésre. Végül Koman találata idejében érkezett, így a rutinos támadó visszaülhetett a kispadra, egyik középpályást sem kellett lehozni a támadóbb szellem reményében.

Legközelebb március 22-én lép pályára a nemzeti tizenegy a selejtezőcsoportban, a rivális Románia érkezik a Puskásba. Szomszédaink kedden, hazai pályán kaptak ki 4-1-re Hollandiától, így a két kilencpontos csapat vélhetően kiélezett mérkőzést fog vívni egymással, a mostani után minden bizonnyal tömött lelátók előtt.

Videó – Így vertük 22 év után a törököket:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik