Foci

Egerben hamarosan lesz világítás

Az OTP Bank Ligában szereplő Eger FC stadionjában jövőre elkészül a villanyvilágítás.

A hevesi csapat honlapjának Kocsis Zoltán ügyvezető elmondta, megvan a pályázat győztese, és napokon belül megkezdődik a munka a Szentmarjay stadionban.

„Ha az időjárás is úgy akarja, a kezdéstől számított két hónap múlva felgyulladnak a fények a létesítményben. A csapatok 1300 lux fényerő alatt játszhatnak majd, ám erre idén már nem lesz lehetőség, csak tavasszal. Az idő ebből a szempontból nem sürgető tényező, így nem kell kapkodni, meg lehet építeni úgy a világítást, hogy az a végleges változatot jelentse” – nyilatkozta Kocsis.

A villanyvilágítás 183 millió forintba kerül, melynek nagy részét, mintegy 130 milliót a a társasági adókedvezményből (TAO) fedezi a csapat, 29 milliót a klub, 24-et a város tesz hozzá.

Az ügyvezető elmondta, a kiemelt kockázatú mérkőzések rendezéséhez még ez is kevés.

„A korábban elvégzett felújítások és a most következő beruházás is arra lesz egyelőre elegendő, hogy a normál szintre besorolt találkozókat rendezhessünk saját pályán. Tavasszal azonban elkezdődnek azok a munkálatok is, amelyek nyomán később lehetőség nyílik valamennyi hazai összecsapás lebonyolítására. Itt elsősorban a lelátó egyelőre lezárt szektorairól van szó, amelyek statikailag nem felelnek meg a követelményeknek.”

Korábban a Magyar Labdarúgó Szövetség azért nem engedélyezte az újoncnak, hogy saját pályáján játssza meccseit, mivel a stadion állapota nem felel meg az előírásoknak, és még világítás sincs.

„Ha elkészül a villanyvilágítás, az MLSZ elnöksége foglalkozik az üggyel, mert döntési helyzetbe kerül. Az MLSZ-nek is elemi érdeke, hogy valamennyi élvonalbeli csapat valóban saját pályáján játsszon” – mondta Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója és szóvivője, aki hozzátette, a beruházás elindulásához és feltételeinek megteremtéséhez a szövetség is minden segítséget megadott, és a jövőben is meg fog adni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik