Foci

Angol elitklubokat kritizál a Barca elnöke

Sandro Rosell, a Barcelona elnöke szerint két angol klubnak elég csak felhívnia a kiszemelt játékosokat, és rengeteg pénzt ajánlani nekik.

Meglehetősen egyszerű képletet vázolt fel a katalán klub első embere a City csapatépítésére: szerinte elég, ha a fiatal játékosok meghallják a City nevét és az ajánlott összeget, és máris rábólintanak az ajánlatra. De Rosell szóvá tette az Arsenal játékospolitikáját is, felhozva Cesc Fabregas elhappolását.

A spanyol labdarúgó aztán visszatért nevelőegyesületéhez tavaly nyáron, de így is 12 szezont húzott le a londoniaknál, és ez nem tetszik a Barcelona elnökének.

„A City azt csinálja az első csapatánál, amit az Arsenal az akadémiájánál: felhívják a játékosokat, és elképesztő összegeket ajánlanak nekik” – mondta Rosell.

A katalánok például így vesztették el Yaya Tourét 2010-ben, aki Roberto Mancini invitálására hagyta el a Camp Nout 24 millió fontért, és az elmúlt években alapembere lett a Citynek.

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a nyári átigazolási szezonban a spanyol ezüstérmes megszerezte az Arsenaltól Alex Songot 15 millió font ellenében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik