Foci

Zidane visszatér a pályára

Zinedine Zidane (zinedine zidane, )
Zinedine Zidane (zinedine zidane, )

Edzői diplomát szerez az egykori aranylabdás francia futballsztár, és hamarosan újra a pályán áll majd - pontosabban a pálya mellett.

Sokszor pedzegették már az egykori kedvenc visszatérését a francia futballba – mint edző, vagy szövetségi kapitány. Zizu viszont  még nem látta elérkezettnek az időt, vagy nem érezte elég képzettnek magát a feladathoz. A válogatott egykori csapatkapitánya – akinek emlékezetes fejesét óriásszoborba öntötték nemrég – most a L,Équipe című francia sportlapban vasárnap megjelent interjúban beszélt a várható jövőről. “Megcsináltam a sportmenedzseri képzést, ami több okból sokat segít, mint ahogy az is, amelyet most fogok elkezdeni: megszerzem az edzői diplomát” – mondta Zinedine Zidane. “Először megcsinálom az alapfokot, aztán a következő szintet, és utána meglátjuk, hogy mi legyen a profi edzői diplomával. Még az idén elkezdem.”

A lap kérdésére Zidane elárulta, hogy “már egy kicsit a jövőt is tervezi”, miután azt reméli, hogy egy nap akár a válogatott szakvezetője is lehet. “Végül is az már biztos, hogy edző leszek. És miért is ne a válogatotté?A “csapat” nagyon sokat számított az életemben.” – hangsúlyozta az egykori labdarúgó, hozzátéve: soha nem alkalmas erről beszélni, mert a válogatottnak mindig van éppen edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik