Foci

Három pontért jönnek a törökök

Elégedetlen az eddigi három világbajnoki selejtezőn szerzett három ponttal Abdullah Avci, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ugyanakkor azt reméli, hogy kedden a magyarok elleni összecsapás egy jó sorozat első állomása lesz csapata számára.

“A románoktól pénteken elszenvedett vereség után egy fájdalmas időszakon mentünk keresztül, de most már csak a magyarok elleni összecsapásra készülünk” – nyilatkozta a Puskás Ferenc Stadionban tartott hétfői sajtótájékoztatóján a szakember. “Az eddigi három mérkőzésen mutatott teljesítményünk természetesen rosszabb, mint azt vártuk, de ha ezúttal megszerezzük a három pontot, akkor az egy jó sorozat kezdete lehet”.

Avcinak sérülések miatt több játékosát is nélkülöznie kell, ezzel kapcsolatban megjegyezte, “a török válogatottat első osztályú futballisták alkotják, így ha valaki kidől, akkor a helyére érkezők ugyanolyan minőséget képviselnek, ráadásul olyan labdarúgói vannak, mint Hamit Altintop, vagy éppen Nuri Sahin”.

A két csapat 2006 októberében játszott legutóbbi budapesti összecsapására szívesen emlékezett vissza Hamit Altintop, a Galatasaray középpályása:
“Az szép emlék, ugyanis az akkori 1-0-ás győzelmünkkel nagyot léptünk előre, és később kiharcoltuk az Európa-bajnoki részvételt. A mostani találkozóról én is azt gondolom, mint a szövetségi kapitány, nyernünk kell és akkor végre valami elindulhat.”

Hozzátette, talán jól is elsülhet, hogy többen kidőltek a török csapatból, mert a sérültek helyére pályázó futballisták extra motivációval léphetnek majd pályára.

A magyar-török vb-selejtezős párharc kedden 20:30 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban. A két csapat közös történelméről ide, Egervári Sándor terveiről pedig ide kattintva olvashat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik