Foci

Rosetti: Oroszországban megalázzák a bírókat

Kevesli a futballbírókat Oroszországban Roberto Rosetti, a helyi játékvezetői testület olasz vezetője.

“Csak háromezer professzionális bíró van egy olyan hatalmas országban, mint Oroszország, ez kevés” – szögezte le a 2008-as Európa-bajnokság döntőjének játékvezetője, aki 2011-ben került jelenlegi pozíciójába. “Oroszországnak több bíróra van szüksége, sokkal többre ahhoz, hogy nagyobb választék legyen valamennyi osztályban” – tette hozzá, megemlítve azt is, hogy Olaszországban több mint 32 ezer, Angliában pedig 38 ezer játékvezető tevékenykedik.

Rosetti szerint a helyzet javulásához az is kell, hogy az oroszok – akik 2018-ban a világbajnokság házigazdái lesznek – hozzáállása változzon.

“Itt a legkisebb hibáért megalázzák a hivatalos közreműködőket. Abszolút elképzelhetetlen, hogy egy gyerek Oroszországban arról álmodjon, egyszer játékvezető lesz” – indokolta véleményét az olasz szakember.

Rosetti egy éve és négy hónapja végzi jelenlegi feladatát, s bár korábban úgy vélte, három év alatt elérheti céljait, az időközben megszerzett tapasztalatok alapján úgy gondolja, ennyi idő kevés lesz. Ezzel együtt optimista, a problémák széles spektruma nem ijeszti el, mert mint mondta: a játékvezetés számára nem egy foglalkozás, ez az élete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik