Foci

Jézushoz hasonlítja magát Mourinho

Jose Mourinho (tito villanova, jose mourinho, el clásico, )
Jose Mourinho (tito villanova, jose mourinho, el clásico, )

"Nem mindenki szereti Jézust, engem pedig még kevesebben" - ezt találta mondani ez a szerény ember.

A portugál trénertől megszoktuk már az érdekes, néha polgárpukassztó kijelentéseket, és most sem hozott magára szégyent: elmondta, nem érdekli mit gondolnak róla, vagy hogy mennyire kedvelik az emberek.

Az Internazionale és a Chelsea korábbi mestere tisztában van azzal, hogy a futballban jelenleg ő a legmegosztóbb személyiség: nagyon lehet őt szeretni, és legalább ennyire utálni is, de a 49 éves Mourinho nem törődik ezzel.

“Nem mindenki szereti Jézust,  engem pedig még kevesebben” – mondta egy portugál lapnak. Tény, hogy a tréner szélsőséges érzelmeket is kiválthat egyesekből, elég ha csak az olyan balhéira gondolnunk, mint amikor tavaly a Barcelona – akkor még – segédedzőjének, Tito Vilanovának belenyúlt a szemébe, amiért két meccsre el is tiltották. De összeveszett ő már szinte mindenkivel, így nem csoda, hogy több mint 250 ezer eurónyi büntetést halmozott már fel edzői karrierje során.

De ne feledjük sikereit sem: a Portóval egy-egy BL- és UEFA-kupa, két portugál bajnokság, egy-egy portugál kupa és szuperkupa. A Chelsea-vel ugyancsak két bajnoki cím, két ligakupa, egy-egy szuperkupa (Community Shield) és FA Kupa, az Internazionaléval egy BL, két olasz bajnoki cím, azaz „scudetto”, valamint egy-egy olasz kupa és szuperkupa, a Real Madriddal pedig egy Copa del Rey, egy bajnoki cím és egy spanyol szuperkupa.

“Nem megszállottság a Bajnokok Ligája trófeára hajtani. Az én egóm már kapott eleget azzal, hogy kétszer is elhódíottam, a Portóval és az Interrel. Tapasztaltabb és idősebb vagyok. Nem próbálok bizonyítani az embereknek, csakis magamnak” – nyilatkozott azzal kapcsolatban Mourinho, hogy mit szeretne a Blancókkal elérni a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Real Madridnak akár a végső győzelemre is megvan az esélye a BL-ben, hiszen csoportjukat vezetik hatponttal, miután a Manchester Cityt és az Ajaxot is legyőzték. Legközelebb pedig a Borussia Dortmunddal találkoznak Cristiano Ronaldóék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik