Foci

A Kecskemét ellen ikszelt a Fradi a Ligakupában

A Ligakupa 4. fordulójában 0-2-ről állt fel a Ferencváros a Kecskemét ellen, a Honvéd, a Videoton és az Eger is nyerni tudott.

Az A csoportban az eddig egy győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget összeszedő Honvéd azt a Haladást fogadta, amellyel szerdán 3-3-at játszott úgy, hogy az ellenfél már 3-0-ra vezetett.

Faggyas Milán a 33. percben szerzett vezetést a budapestieknek, és ezt a második félidőben még eggyel megtoldotta a hazai csapat, ezzel győzött. A találkozón a Hali a 30. perctől Rózsa kiállítása miatt emberhátrányban játszott.

A Ligakupában nem megy olyan jól Sivic Tomislavnak a Pakssal, mint a bajnokságban. Az elmúlt fordulóban csak 0-0-ra futotta Siófokon, most pedig szintén döntetlent ért el a paksi csapat a Siófokkal, de most hazai pályán. Még ezt is csak nagy nehézségek árán, hiszen sokáig a balatoni csapatnál volt az előny.

A D csoport “rangadóján” a KTE fogadta a Ferenvárost. Ez a két csapat áll a csoport élén, és ez a forduló után is így marad, a kérdés az volt, befogja-e a Fradit a Kecskemét vagy sem. Nos, nagyon jól kezdte a meccset a lila-fehér csapat, előbb Salami, majd Litsingi használta ki, hogy a vendégek védelme átjáróház volt. A félidő nagy részében sokkal jobban játszott a KTE, de a Fradi Jenner szabadrúgásával szépített a 38. percben.

Jobban kezdte a második félidőt a Fradi, és Ionescu bombagóljával egyenlített. Ezt követően valamivel veszélyesebb volt a Ferencváros, Orosz Márk lövésénél Borszékinek kellett nagyot védenie. Előtte Tarabai lőtt a kecskemétiek közül nagy kapufát. A végén az alattomos Vaskó piros lapot kapott, amiért nyújtott lábbal szállt volna bele ellenfelébe, csak épp a lábát nem találta el. A szándék miatt jogos volt a lap, az eredmény pedig már nem változott.

Az E csoportban még teljesen nyílt a csoport, a Debrecen, az Eger, a Diósgyőr és az Újpest is továbbléphet. Az Eger most a DVTK-t érte be, miután Knakal és Preklet góljával megverte a miskolciakat.

A Videoton végigtámadta a meccset a szívós Kaposvár ellen, de csak nagy nehezen, Nikolics gólja révén hozta a mérkőzést. A somogyiak a védekezéssel törődtek, Tujvelnek a 88. percben kellett először védenie, és akkor meg is tette azt.

Eredmény – Ligakupa, 4. forduló

B csoport:

MVM-Paks – Siófok 1-1 (0-1)
gólszerzők: Lázok (11-esből), illetve Sluka

E csoport:

Eger – Diósgyőr 2-1 (1-1)
gólszerzők: Knakal, illetve Abdouramann, Preklet

D csoport:

Kecskeméti TE – Ferencváros 2-2 (2-1)
gólszerzők: Salami, Litsingi, illetve Jenner, Ionescu
piros lap: Vaskó (89.)

C csoport:

Videoton – Kaposvár 1-0 (0-0)
gólszerző:
Nikolics

A csoport:

Budapest Honvéd – Haladás 2-0 (1-0)
gólszerzők: Faggyas, Délczeg
piros lap: Rózsa (Haladás)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik