Foci

Kemény keleti túra a spanyolok és a portugálok előtt

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

A spanyolok a fehéroroszok, a portugálok az oroszok ellen játszanak világbajnoki selejtezőt pénteken. Az ír–német is izgalmas lesz.

Bár nekünk az észt–magyar lesz a fő esemény, azért Európa számára sokkal érdekesebb világbajnoki selejtezőket játszanak majd. Az aktuális világbajnok például megy a hideg Fehéroroszországba.

A Dinamo Minszk stadionjában lépnek fel Iker Casillasék, akik Grúziában nagyon nehezen nyertek az első körben, csak a 85. percben találtak be. A fehéroroszok eddig mindkét meccsüket elvesztették, most megszorongatnák a nagyágyút, és ebben lelki segítséget adhat nekik a BATE Boriszov BL-menetelése.

A világranglista 87. helyén állnak a hazaiak, de ez semmit sem jelent, bíznak Alexander Hleb és Vitalij Rodionov klasszisában. A spanyoloknál remek formában van a grúzoknak gólt lövő Roberto Soldado, tőle most is gólt várnak.

A moszkvai Luzsnyiki Stadionban lép pályára Portugália Oroszország ellen. Mindkét válogatott hozta az első két meccsét, 6-6 ponttal állnak az F csoport élén. Paulo Bento, a portugálok szövetségi kapitánya így nyilatkozott a FIFA.com oldalnak: „Az oroszok ugyanazt a játékot játsszák, mint mi, ezért azonos képességű együttesek találkoznak. Mi viszont a három pontért utazunk Moszkvána, a 9 pont nagyon jól állna nekünk.”

Pályára léphet Cristiano Ronaldo, aki a Barcelona elleni vasárnapi csúcsmeccsen a vállát fájlalta, Pepe szereplése ugyanakkor kérdéses.

A németek Írországba utaznak, és Manuel Neuer, a csapat kapusa szerint hátul kell összpontosítaniuk: „Sokkal jobban kell koncentrálnunk, mint korábban. Nagyon attraktív és technikás támadóink és középpályásaink vannak, de a védelem még nem elég erős, erre figyelnünk kell. Klose a legjobb példa erre: fantasztikus támadó, és védekezni is nagyon jól tud.”

A hazaiaknál nem léphet majd pályára Robbie Keane, ez érzékeny veszteség, ugyanakkor ott lehet a gyepen John O’Shea.

A belgák Szerbiában megmutathatják, hogy valóban erős csapatuk van, az olaszok Örményországba utaznak, szintén kemény meccsre. Az angolok a Wembley-ben akarják kiütni San Marinót, a svédek pedig Feröeren izzadhatnak meg.

A vb-selejtezők pénteki programja

D csoport:

Észtország–Magyarország (M1, 20:30)
Törökország–Románia (Sport1, 19:30)
Hollandia–Andorra

A csoport:

Szerbia–Belgium
Macedónia–Horvátország
Wales–Skócia

B csoport:

Csehország–Málta
Örményország–Olaszország
Bulgária–Dánia

C csoport:

Kazahsztán–Ausztria
Feröer–Svédország
Írország–Németország (Sportklub, 20:45)

E csoport:

Albánia–Izland
Svájc–Norvégia
Szlovénia–Ciprus

F csoport:

Oroszország–Portugália
Luxemburg–Izrael

G csoport:

Liechenstein–Litvánia
Szlovákia–Lettország
Görögország–Bosznia-Hercegovina

H csoport:

Moldova–Ukrajna
Anglia – San Marino (Sport2, 21:00)

I csoport:

Finnország–Grúzia
Fehéroroszország–Spanyolország

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik