Foci

Szoros volt, de legyőztük az észteket

magyar-valogatott(960x640)(1).jpg (magyar válogatott, )
magyar-valogatott(960x640)(1).jpg (magyar válogatott, )

Csapatunk nagyon készült az észtek és a törökök elleni két találkozóra. A baltiak ellen kötelező volt a győzelem, míg a törökök ellen legalább egyponttal számolt a szakvezetés. Nos, ehhez az első lépést megtette Egervári Sándor csapata, hiszen nehéz meccsen egygólos sikert arattak Geráék.

Pedig nem kezdődött jól számunkra a meccs, hiszen nem tudtuk feltörni az északiak védelmét, csak a szélről belőtt labdákkal kísérletezhettünk. Így viszont Koltai többször is komoly lehetőségbe került, kétszer majdnem gólt is ünnepelhetett, de csak centik választották el ettől.

A hátsó alakzatunk megzavarhatósága miatt azért a hazaiak is próbálkoztak, de a befejezésnél nem voltak elég pontosak, így megköszönhettük, hogy Bogdánnak nem kellett a gólvonal mögül kikotornia a labdát egyszer sem.

Végül a szünetre gólnélküli döntetlennel mentek a csapatok. Azt nem tudjuk, hogy Egervári mit mondott játékosainak az öltözőben, de az eredményét láthattuk rögtön a középkezdés után, hiszen a 46. percben Dzsudzsák centerezését kivágták a védők, szerencsénkre pont középre, a Stuttgart játékosa elé, aki okosan a hálóba tekert jó 18 méterről.

A folytatásban több magyar-ziccer is adódott, de nem tudtunk duplázni, majd szépen lassan átadtuk a terepet az észteknek, akik a hajrára gyűjtögették az erejüket: Bogdánnak az utolsó percekben több bravúrt is be kellett mutatni, Oper pedig ajtó-ablak helyzetet puskázott el, de a másik kapu előtt Szalai is 100 százalékos lehetőséget adott oda Pareiko kezébe.

Végül maradt az egygólos magyar győzelem, így jöhet a terv második fele, vagyis kedden pontot szerezni az törökök ellen. A piros-fehérek azonban nincsenek jó formában, ugyanis a románok hazai pályán győzték le őket 1-0-ra, egy remek találatnak köszönhetően, és hiába küzdöttek az egyenlítésért, nem jött össze, vagyis három meccs után három ponttal a negyedik helyen állnak a csoportban. A románok a másodikok, hibátlan mérleggel, és csak rosszabb gólkülönbségük miatt csúsztak le az első pozícióból, ahol a hollandok tanyáznak.

Az Oranje Andorrát verte soros meccsén, meglepetésre csak 3-0-ra.

Eredmény – világbajnoki-selejtező, D csoport, 3. forduló

Észtország – Magyarország 0-1 (0-0)
Gólszerzők:
Hajnal (46.)

Tallinn, A La Coq Arena, vezette: Liran Liany (izraeli)

Észtország: Pareiko – Sisov, Rähn, Morozov, Kruglov – Puri (Mosnikov, 69.), Vassiljev, Lindpere, Kink (Vunk, 87.) – Ojamaa (Purje, 52.), Oper. Szövetségi kapitány: Tarmo Rüütli

Magyarország: Bogdán – Varga J., Juhász R., Mészáros N., Kádár T. – Korcsmár (Elek, 61.) – Koltai (Gyurcsó, 84.), Gera (Szabics, 79.), Hajnal, Dzsudzsák – Szalai Á. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor

Sárga lap: Rahn (7.), Vassiljev (33.) illetve Dzsudzsak (32.), Szalai (37.), Juhász (65.)

A csoport többi meccsén:
Törökország – Románia 0-1 (0-1)
Gólszerző: Grozav (45.)

Hollandia – Andorra 3-0 (2-0)
Gólszerzők: van der Vaart (6.),  Huntelaar (14.), Schaken (49.)

 

Vége a találkozónak, Hajnal Tamás góljával 1-0-ra nyert a magyar válogatott Észtországban, így hoztuk a kötelezőt.

93. PERC: Időhúzás megy. Most már feladták az észtek is.

91. PERC: Szalai…. Teljesen egyedül indult meg a hazai kapu felé, talán nem is volt kékmezes játékos a térfélen. Szalai el akarta tolni a kapus előtt a labdát, Pareiko azonban a tizenhatos vonalán fogta azt, így nem lett 2-0.

90. PERC: Szinte tízemberrel rohamoznak az észtek, a védekezésre sok gondjuk nincs.

CSERE 87.’
Észtország
Kink le, Vunk be.


85. PERC:
Atyavilág!!! Purje kavargatott a tizenhatoson belül, majd életveszélyesen adott középre, de Bogdán csak középre tudta kiütni a labdát, pont Oper elé, aki a kapusba lőtte a játékszert, majd végül Bogdán magához húzta a bőrt! Ez nagyon veszélyes volt, majdnem egyenlítettek az észtek!

85. PERC: Vassiljev bikázott fölé, de rendesen. Az elmúlt percekben altattak minket, valószínűleg erőt gyűjtöttek az utolsó nagy hajrára.

CSERE 84.’
Magyarország
Koltai helyére Gyurcsó állt be.


82. PERC:
Kirúgtuk a labdát, mivel Koltai feküdt a gyepen. Begörcsölt a lába, de már jól van.

CSERE 79.’
Magyarország
Szabics be, Gera le.
SZÖGLET 78.’
Dzsudzsák, Magyarország
Kifejelték a védők.


78. PERC: Gera!!!!
Négy a négy ellen vittük a labdát, majd Szalai passzolt Gerához, de a lövésébe az utolsó pillanatban beleléptek! Szöglet.

76. PERC: Ismét Dzsudzsák volt helyzetben. Egy védő és a kapus volt már csak előtte, de fölé, mellé durrantotta.

74. PERC: Remek kontrák vezettünk, de Dzsudzsák gyengén adott be, így Pareiko lefülelte a labdát. Pedig lőhetnénk újabb gólokat, de mintha nem koncentrálnánk eléggé.

72. PERC: Vassiljev szabadrúgása teljesen veszélytelen volt Bogdán kapujára. A kifejelt labda azonban megint az övék, mi alig birtokoljuk a labdát.

70. PERC: Sok eseményt nem jegyezhettünk fel a szünet óta, de a legfontosabb, hogy 1-0-ra vezetünk, és már csak 20 percig kell őrizni az előnyt.

CSERE 69.’
Észtország
Purit Mosnikov váltja


67. PERC:
Tizenegyest reklamálnak a haziak, de a játékvezető sípja néma maradt. Pedig Mészáros földre vitte Purjét, igaz a lassításból kiderült, az eset a büntetőterületen kívül történt.

66. PERC: Kruglov tűzte rá a szabadrúgást, de bőven fölé… Bogdánnak szinte mozdulnia sem kellett.

SÁRGA LAP 65.’
Juhász, Magyarország
A tizenhatos előtt buktatta Kinket.


63. PERC:
Mekkora helyzet!!! Szalai visszatért a pályára, és majdnem be is talált! A csatár remek indítást kapott a védők mögé, majd tolt a labdát kettőt-hármat és laposan lőtt, de a kapus ujjheggyel beleért! Majdnem ott volt a második!

CSERE 61.’
Magyarország
Elek érkezik Korcsmár helyére.


61. PERC:
Szinte a kapunkhoz szögeznek minket az észtek, de komoly helyzetig nem jutnak el.

58. PERC: Szalait ápolják, mert Rahn odanyomott neki egyet. A támadónkat lekísérték a pályáról.

56. PERC: Letámadtak minket az észtek, ez érthető. Nagyon kell nekik a három pont, ugyanis ha most kikapnának, akkor három forduló után pont nélkül az utolsó előtti helyen állnának, és csak jobb gólkülönbségük miatt előznék meg Andorrát.

SZÖGLET 54.’
Vassiljev, Észtország
Veszélytelen volt.
CSERE 52.’
Észtország
Purje érkezik Ojamaa helyére.


Közben végetért a török-román meccs… A játékvezető 97 percig hagyta focizni a feleket, végül maradt a 0-1, így a románok átmenetileg a csoport élére ugrottak. A hollandok győzelmét semmi sem fenyegeti, már 3-0-ra vezetnek.

48. PERC: Megfogta a bekapott gól a hazaiakat. Most kellene nyomnunk, és gyorsan lőni mégegyet, hogy biztos legyen a siker.

46. PERC: Vezetünk 1-0-ra!!! Dzsudzsáktól indult az akció, de beadását kifejelték a védők. Szerencsékre azonban pont középre, Hajnal elé, aki okosan, nem erőből lőtt, hanem a kapu bal oldalába tekert 18 méterről! Na ez gyors volt!

GÓÓÓL 46.’
Hajnal, Magyarország
Mesteri csavarással vezetünk!
KÖZÉPKEZDÉS 46.’
Észtország
Folytatódik a mérkőzés!


Vége a félidőnek, egyelőre nincs gól Tallinnban. Egyelőre nem találjuk a játékunkat, míg az észtek kontrákból veszélyesek lehetnek. Mindenesetre voltak helyzeteink, reméljünk gólt is tudunk majd szerezni a szünet után.

45. PERC: Szalai fejét kerestük, de a védők megelőzték a Mainz csatárát. Gyanús, hogy nem születik már gól a félidőben.

44. PERC: Gera indult meg egy labdával, majd Dzsudzsák elé tálalt, aki elügyetlenkedte a helyzetet.

43. PERC: A balszélünk szinte alig van játékban, eddig minden veszélyes akció Dzsudzsák oldaláról kezdődött. Most is lassú, és körülményes a támadásszervezésünk.

40. PERC: Koltai a legveszélyesebb tőlünk, megint ő került helyzetbe, de a lövése gyenge volt, bedobás lett belőle.

37. PERC: Korcsmár rontott hátul…. Azt hitte, nem érkezik már hazai játékos, de nem így lett, azonban a kékmezesek pontatlanok a kapu előtt, és így volt ez most is.

SÁRGA LAP 36.’
Szalai, Magyarország
Kézzel vette át a labdát.


34. PERC:
Veszélyes magyar helyzet, de megint véd a hazai kapus! Az elmúlt időszakban alig jutottunk el az észtek kapujáig.

SÁRGA LAP 32.’
Vasziljev, Észtország
Az előbbi indok miatt.
SÁRGA LAP 32.’
Dzsudzsák, Magyarország
Vasziljevvel szólalkoztak össze.
SZÖGLET 32.’
Vasziljev, Észtország
Felszabadítanak a védőink.


29. PERC:
Na ezt megköszönhetjük Kinknek! Gyönyörű összjátékkal hozták fel a labdát az észtek, majd a középpályás teljesen üresen kapta azt. Begyalogolt vele a tizenhatoson belülre, ám túl messziről próbálkozott, külsővel, így méterrekkel eltévesztette Bogdán kapuját. Szerencsére.

SZÖGLET 27.’
Dzsudzsák, Magyarország
Gera sarokkal próbálkozott, kirúgás.


27. PERC: Megint Koltai!!! I
smét remek lövést engedett el a középpályás, és ismét csak centikkel kerülte el a labda a jobb kapufát, de ebbe most beleért a kapus is.

24. PERC: Dzzsudzsák veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást, amire középen többen is érkeztek, de az észt kapus kiöklözte a játékszert. A beívelések jelenthetnek kulcsot a sikerhez, ugyanis az eddigiek alapján középen szinte feltörhetetlen az észt védelem.

21. PERC: Eddig nem rágjuk le a körmünket… Az akarásra azonban nem lehet panasz, csak a befejezésnél valami mindig közbecsúszik.

18. PERC: Hátul jobban kellene figyelni… Varga saját térfelén adta el a labdát, aminek az lett a vége, hogy az észtek megcélozták a kapunkat, eltalálni viszont nem tudták.

15. PERC: Gera remekül készítette volna le Hajnalnak a labdát, de a védők tisztáztak. Közben a hollandok már 2-0-ra vezetnek, és az a meccs is velünk egyidőben kezdődött.

14. PERC: Dzsudzsák indult meg befelé, majd jobbal lőtt, de nem talált kaput.

12. PERC: Az észtek szereztek labdát, majd Ojamaa megindult, betört a tizenhatoson belülre, de szerencsére jócskán fölé durrantott.

11. PERC: Az utóbbi percekben mezőnyben gyűrik egymást a csapatok, sok izgalom nincs. Az észtek zártan védekeznek.

A hollandok máris vezetnek Andorra ellen, van der Vaart góljával.

6. PERC: Húúúú mi maradt ki! Koltai fejelte vissza a hosszúra a labdát, egy remek beadás után, Pareiko már verve volt, a bőr azonban centikkel suhant el a kapufa mellett.

SZÖGLET 4.’
Dzsudzsák, Magyarország
A mi kapunknál köt ki a labda.

3. PERC: Hoppá! Dzsudzsák tűzte rá messziről a labdát, igazából erőtlenül és középre, de Pareiko rosszul nyúlt a labdáért, és mellkasáról kipattant a labda.

2. PERC: Nem lesz egyszerű a vizes füvön focizni, de legalább már az eső elállt Tallinnban.

1. PERC: Kékben a hazaiak, míg mi megszokott piros mezünkben játszunk.

KÖZÉPKEZDÉS 1.’
Magyarország
Lássuk, begyűjtjük-e a három pontot!


Elvileg 4-4-2-vel állnak fel az észtek, de Ojamaa visszavont ék lesz. Náulnk 4-5-1 a szisztéma, elöl Szalaira vár a gólszerzés.

Részeredmény a csoportunkból: a románok Törökországban vezetnek 1-0-ra a félidőben.

A csapatok már a pályán, épp a himnuszok szólnak.

Előzetes: Győzni mentünk Észtországba, és reméljük a terv be is jön. Ugyanis nemzeti csapatunk számára nagyon fontos lenne a három pont begyűjtése, hiszen eddig egy győzelem és egy vereség áll a nevünk mellett, és az előzetes jóslatok alapján oda-vissza kellene vernünk balti alakulatot, akik eddig kikaptak a románoktól és a törököktől is.

Azt már a kezdés előtt biztossá vált, hogy sem Koman Vladimir, sem Halmosi Péter nem állhat majd Egervári Sándor rendelkezésére. A Krasnodar középpályása csütörtökön dőlt ki, így a helyére nem érkezett másik játékos, nem úgy mint a Halmosi helyére: a védő pótlására Vanczák Vilmost hívta be a keretbe a szövetségi kapitány, aki egy speciális maszkban lép majd pályára, arccsonttörése miatt.

A csoport másik két mérkőzésén egyébként a törökök a románokat fogadják – számunkra egy döntetlen lenne a legjobb -, míg Andorra Haollandiába utazik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik