Foci

Újpesti tini verte a Lokit, a ZTE ellen nyert a Vidi-fakó

A labdarúgó Ligakupa harmadik fordulójában az Újpest otthon nyert a Debrecen ellen, a tartalékos Videoton Zalaegerszegen diadalmaskodott, a Budapest Honvéd pedig háromgólos hátrányból mentett pontot Szombathelyen. A Diósgyőr lemosta az Egert.

Az A csoportban a Ligakupában ebben az idényben még nyeretlen Haladás fogadta a Budapest Honvédot. A vasiak hazai pályán mindent meg is tettek a három pont érdekében, Andorka duplájával pedig már a hetedik percben 2-0-ra vezettek. Nem sokkal később már három volt közte, Radó egy szóló végén talált be, a Honvéd csak a felvonás végén tudott szépíteni.

Talán maguk a szombathelyiek is elhitték, hogy zsebben van ez a meccs, ám Marco Rossi fiai nagyon megnyomták a hajrát és pár perc alatt két gólt lőve a 81. minutumban beállították a 3-3-as végeredményt.

A C csoportban a Videoton igencsak tartalékosan állt ki a Zalaegerszeg otthonában, főleg U19-es és NB III-as játékosok alkották a székesfehérváriak kezdőjét. Épp emiatt született itt hatalmas meglepetés, ugyanis az első félidőben Tar, majd a másodikban Vachtler talált be, így hiába a hazai nyomás a második félidőben, a Vidi 2-0-ra nyerni tudott a ZTE vendégeként. Nagy Zsoltot a piros-kékektől, Nánási Balázst a hazaiaktól állították ki a hajrában.

Az E csoportban két mérkőzést rendeztek. A szinte első csapatával kiálló Diósgyőr egy félidőn át nem tudott mit kezdeni az Egerrel, ám a második felvonásban bedarálta ellenfelét Sisa Tibor csapata, amely végül magabiztosan nyert 3-0-ra. Tisza Tibor duplázott.

A másik mérkőzésen az eddig nyeretlen Újpest a hibátlan Debrecent fogadta. A lila-fehérek az első félidőben szereztek vezetést a fiatal Toricska találatával, ám büntetőből egyenlíteni tudott a DVSC a fordulás után. A 62. percben újra villant az újpesti tini, második gólja pedig a győztes gólt jelentette.

A játéknap korábbi meccseiről ide kattintva olvashatsz.

Eredmények – Ligakupa, 3. forduló

A csoport:

Szombathelyi Haladás – Budapest Honvéd 3-3 (3-1)
Gólszerzők: Andorka (2., 7. – 11-esből), Radó (18.) illetve Faggyas (32.), Hidi (74.), Abass (81.)

C csoport:

Zalaegerszeg – Videoton 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Tar (33.), Vachtler (81.)
Piros lap: Nánási (90.) illetve Nagy Zs. (82.)

E csoport:

Újpest – DVSC-TEVA 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Toricska (41., 62.) illetve Kulcsár (48. – 11-esből)

DVTK – Egri FC 3-0 (0-0)
Gólszerzők: Gohér (48.), Tisza (62. – 11-esből, 83.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik