Foci

Nem megy az MTK-nak a Ligakupában

A Ligakupa csoportküzdelmeinek 3. fordulójában a Kecskemét az MTK-t, a Pápa a Kaposvárt győzte le, míg Angyalföldön és Siófokon ikszeltek a csapatok.

A D csoportban az éllovas Kecskemét a fővárosba utazott, ahol a csoport harmadikja, az MTK ellen léptek pályára. A kék-fehérek eddig elég visszafogottan szerepelnek a sorozatban, hiszen két meccsükön csak egypontot szereztek. A KTE ellenben egy sikerrel és egy vereséggel állt, így a lilák számítottak a találkozó esélyesének.

Ez be is igazolódott, hiszen a kecskemétiek jóval aktívabbak voltak, és több helyzetet dolgoztak ki, aminek meg is lett a gyümölcse: a 65. percben egy szöglet után Salami vette be a hazaiak kapuját. Mivel újabb gól már nem született, így maradt a KTE-győzelem, amivel bebiztosították a helyüket a kvartett élén.

A csoport másik meccsén a Siófok 0-0-s döntetlent játszott hazai pályán

A C jelű négyesben a két utolsó, a Pápa és a Kaposvár mérkőzött meg: Seye duplájának köszönhetően a Lombard 2-1-re nyert úgy, hogy a 79. percben Katona még szépíteni tudott, egyenlíteni viszont már nem.

Angyalföldön sokáig úgy tűnt, három ponttal hagyja majd el a gyepet a Vasas, hiszen a 89. percig 1-0-ra vezettek a piros-kékek, ám az utolsó pillanatban egyenlíteni tudott a Pécs, Ceolin révén.

Eredmények – Ligakupa, 3. forduló
B csoport:
Vasas – Pécsi MFC 1-1 (0-0)
Gólszerzők:
Mundi (61.) illetve Ceolin (89.)

C csoport:
Lombard Pápa – Kaposvári Rákóczi 2-1 (0-0)
Gólszerzők:
Seye (58., 67.) illetve Kataona (79.)

D csoport:
MTK Budapest – Kecskeméti TE 0-1 (0-0)
Gólszerző: Salami (65.)

FGSZ Siófok – MVM Paks 0-0

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik