Foci

Nem lehet szotyizni Észtországban

magyar-szurkolok(210x140)(4).jpg (magyar szurkolók)
magyar-szurkolok(210x140)(4).jpg (magyar szurkolók)

Az észt hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy a Tallinnba utazó magyar szurkolók, a jogsértések elkerülése érdekében, tartsák be az alábbi szabályokat.

A magyar labdarúgó-válogatott a héten fontos világbajnoki selejtezőt vív Észtországban. A tét nem kicsi: a három ponttal helyrehozhat valamit az Egervári-csapat abból, amit a hollandok ellen elrontott.

A mieinket elkísérő szurkolóknak számos tilalomra kell felkészülniük.

A pénzzel és elzárással sújtható közrend elleni jogsértések elkerülése érdekében: tilos az alkoholfogyasztás az utcán, a zöld területeken, parkokban és tömegközlekedési eszközön, tilos a közterületen bódult állapotban – az emberi méltóságot és a közerkölcsöt sértő – állapotban megjelenni, tilos a fiatalkorúak és alkoholos befolyásoltságú személyek részére közvetítőként alkoholt vásárolni, valamint a fiatalkorúak nem vásárolhatnak és fogyaszthatnak alkoholt.

A közrend biztosítása érdekében tilos bemocskolni és beszennyezni területeket és épületeket, szemetet, csikket, szotyihéjat elszórni, a falakra, kerítésre járdára, buszmegállóra, tömegközlekedési eszközre rajzolni, vagy azokat bármi más módon megrongálni, a parkok és a közterületi eszközöket, valamint bútorokat megrongálni (szemetes, virágváza, kerítés, közvilágítás, stb.), zöldövezetben a gyepet, a virágokat, a fákat és a bokrokat megrongálni, valamint a közterületi szökőkutakban, egyéb vízforrásokban fürödni, illetve a tengerben autót és ruhát mosni, illetve más módon a környezetet szennyezni.

Dohányozni csak az arra kijelölt helye(ke)n lehet! Tilos dohányozni a bárokban, az éttermekben és a kocsmákban!

Az Észtország-Magyarország meccs október 12-én, este fél kilenckor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik