Foci

Kettős emberelőnyben kiszenvedte a sikert a Fradi

A Ligakupa harmadik fordulójában a Ferencváros a Szolnokot verte 2-1-re, egy két piroslapot hozó meccsen.

A fővárosiak célja a győzelem volt, hiszen a Kecskemét korábbi sikerével megelőzte őket a csoportban. A zöld-fehérek esetleges sikerükkel viszont újra elsők lehettek volna a D csoportban, míg a szolnokiak a meglepetésre játszottak: első győzelmüket ünnepelték volna a Ligakupában.

A találkozó kezdete azonban nem az FTC-nek kedvezett, hiszen Szepessy iszonyatosan nagy gólt ragasztott a kapuba: a 3. percben jó 30 méterről varrta ki a pipát.

Ezt követően nagyon nyomtak a hazaiak, Jenner például alig emelt az üres kapu fölé, majd a 19. percben sikerült is kiegyenlíteniük. Akkor Somaliát Rokszin rúgta fel a tizenhatoson belül – ki is állították a védőt -, amiért a Fradi büntetőhöz jutott. A labda mögé Peric állt, próbálkozását azonban hárította Tóth, az ismétlés azonban már bement (1-1).

A szünet után közel jártak a zöld-fehérek a vezetés megszerzéséhez, de Máté kísérletét a védők a gólvonalról vágták ki. Végül úgy tűnt, pontosztozkodás lesz az Üllői úton, ám még egy csavar hátravolt.

A 88. percben Kiprich kézzel hárított egy lövést, így újra villant a piros lap. A büntetőt ezúttal Máté vállalta magára, és nem is hibázott, így a Ferencváros a csoport élére ugrott.

A játéknap további mérkőzéseiről ide, és ide kattintva olvashatsz.

Eredmény – Ligakupa, 3. forduló
Ferencvárosi TC – Szolnok 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Peric (21.), Mtáé (90.-büntetőből) illetve Szepessy (3.)
Piros lap: Rokszin (20.), Kiprich (89.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik