Foci

Egervári: Reális esély van a győzelemre

egervári sándor (egervári sándor, )
egervári sándor (egervári sándor, )

A magyar labdarúgó-válogatottra két rendkívül fontos vb-selejtező vár a következő napokban. A szövetségi kapitány azonban bizakodó.

Fontos találkozó vár csapatunkra, hiszen két meccs alatt eddig három pontot gyűjtött a válogatott, ráadásul a hollandok ellen bosszantóbb volt a mutatott játék, mint a számszerű eredmény.

Pénteken az észtek, kedden pedig a törökök ellen így minden pont számít – bár Egervári Sándor tisztában van az északi csapat erejével.

„A győzelemre reális esélyt látok, még akkor is, ha az észt válogatott az előző Eb-selejtezőt a szerbeket megelőzve a második helyen zárta – fogalmazott a szövetségi kapitány  – Fontos volt, hogy túltegyük magunkat a vereségen (a hollandok elleni 1-4 – a szerk.), de megoldottuk ezt a feladatot is, arra, hogy mennyire voltunk sikeresek, az észt meccs után kaphatunk választ. Nem volt könnyű dolgunk, hiszen szélsőséges kritikákat is kaptunk, de végig megmaradtunk saját értékrendünknél. Ma már nem kudarcról beszélünk, hanem tapasztalatokról, tanulságokról.”

Észtországban győzelmi reményekkel lép pályára a csapat, a szövetségi kapitány a kerettagok hozzáállását alapul véve optimistán várja a mérkőzést.

„Nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése, az elmúlt napokban tapasztalt hozzáállással jó esélyünk van erre. Most kezdődik számunkra az igazi verseny, hiszen már azokkal a riválisokkal játszunk, akik jó eséllyel pályáznak a csoport második helyére. A következő négy mérkőzésen hat megszerzett ponttal előnyt szerezhetnénk a riválisokkal szemben, míg négy ponttal versenyben maradnánk a célunk eléréséért” – tette hozzá a kapitány.

A keretbe a sérült Halmosi Péter helyére bekerülő Vanczák Vilmos egy speciális maszkban lép majd pályára a soron következő két selejtezőn, arccsonttörtése miatt, melyen a VV monogram szerepel.

„Meg akarjuk mutatni mindenkinek, hogy ez továbbra is egy vb-részvételre esélyes csapat. A következő két mérkőzést mindenképpen meg kell nyernünk, hogy a szurkolóknak is visszaadjuk a reményt, és a hitet a válogatottban. A csapategység továbbra is jó, a szeptemberi vereségnek nincs semmilyen negatív hatása” – fogalmazott a Sion védője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik