Foci

A Napoli öt évre leigazolta Novothny Somát

novothny (novothny soma, )
novothny (novothny soma, )

Az olasz labdarúgó-bajnokság egyik élcsapata magához láncolta a tehetséges veszprémi focistát, aki még csak 18 éves.

Ahogyan arról korábban írtunk, a Napoli júliusban hívta magához a Veszprém NB II.-es keretének kiemelkedő tudású játékosát, Novothny Somát.

A magyar srác rögtön jó benyomást keltett, gólt lőtt egy felkészülési meccsen és a Bayern München ellen is pályára lépett. A Primavera-csapatban szerepelt az olaszoknál, de most újabb mérföldkőhöz érkezett a játékos és a klub kapcsolata. Öt évre aláírt a Napolihoz.

“Egyáltalán nem sokallom, mert nagyon jól érzem magam, ráadásul a szerződésemben több olyan opció is van, hogy amennyiben ez rosszra fordul, vagy jobb ajánlatot kapok, akkor eligazolhatok” – mondta a Naplónak Novothny Soma, akire egyelőre ötödik számú csatárként számítanak.

A Primavera csapatban eddig állandó lehetőséget kap, ott hat meccsen már négy gólt szerzett. A játékosok közül a legnagyobb sztárt, Marek Hamsikot már barátjának tekintheti.

“Nagyon segítőkész és barátságos volt velem az első pillanattól kezdve, talán azért is, mert pontosan tudja, milyen egy légiós élete. Többször elvitt magával vásárolni, strandolni, megmutatta a várost, legutóbb pedig elkísértem tetováltatni is” – mesélt a magyar játékos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik