Foci

24 millióért szakértenek a Fradi stadionjáról

albert-stadion(960x640).jpg (albert stadion, )
albert-stadion(960x640).jpg (albert stadion, )

Szakvéleményt és prezentációt készít a közigazgatási tárca megbízásából az International Management Group Kft. az FTC új labdarúgó-stadionjának felépítéséről.

A szeptember végén aláírt megállapodás hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás eredményeként köttetett.

A feladat “nemzetközi referenciával rendelkező sporttechnológiai szakértői” tanácsadás. A cégnek a szerződés aláírásától számított 45 napon belül szakvéleményt és rövid prezentációt kell készítenie a kormány számára – szól a hivatalos közlés.

A szakvéleménynek tartalmaznia kell egy általános leírást a labdarúgásról, és az azzal összefüggő szórakoztatásról, az ebből fakadó piaci helyzetről, a piacon lévő szükségletekről – olvasható a feladatok részletezésében, amely szerint az elemzésnek ki kell térnie a labdarúgással kapcsolatos speciális kérdésekre, illetve a futball kereskedelmi környezetére.

Fel kell mérni a stadion más célokra való hasznosítását, de az International Management Group Kft. feladatul kapta azt is, hogy elemezzen egy általa választott nemzetközi labdarúgó-versenyt a műszaki követelményektől, a látogatottsági adatokon át a bevételekig és kiadásokig.

A kormány korábban kiemelt projektnek minősítette a Ferencváros új stadionjának felépítését, mint ahogyan a debreceni aréna és az új Puskás Ferenc Stadion, mint Nemzeti Stadion felhúzását is. Nemrég Vígh László kormánybiztos azt mondta, 2016-ig biztosan a jelenlegi Puskás Stadionban játssza mérkőzéseit a magyar válogatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik