Foci

Riveré a világ leghosszabb zászlója

River Plate (river plate, zászló, guinnes-rekord, )
River Plate (river plate, zászló, guinnes-rekord, )

Egy egészen pontosan7,829.74 méter hosszú és 4,5 méter széles zászlót feszítettek ki az argentín River Plate labdarúgó klub szurkolói Buenos Airesben. Alighanem ez  Guinness-rekord.

Argentínában hagyományai vannak a zászlóépítésnek, hiszen a Rosario Central  megalapításának 120. évfordulóját egy 4300 méteres lobogóval ünnepelték a drukkerek. A Riveresek most a klub hajdani és jelenlegi székhelye, a Millo Stadion és a Monumental között feszítették ki a zászlót – számol be a buenosairesherald.com. A szervezők szerint több mint 50.000 ember vett részt a körmenetben, amely majd három órán keresztül zajlott az Alcorta Avenuen.

A River Plate 33-szor gyűjtötte be hazája bajnoki címét és többek között két Libertadores (1986, 1996) és egy Interkontinentális Kupát (1986) is nyert, 2011-ben azonban a rossz gazdálodásnak köszönhetően 110 éves története során először kiesett az első osztályból. A szurkolók oltári balhét csaptak akkor. Az idei szezonra sikerült újra visszajutnia, és vasárnap szerezte meg az első hazai győzelmét az egykor szebb napokat látott csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik