Foci

Győri mission impossible

Rába Eto futsal (rába eto futsal)
Rába Eto futsal (rába eto futsal)

A Rába ETO futsalcsapata hétfőn elutazott Grúziába,ahol csütörtöktől a sportági BL, az UEFA Futsal Cup elitkörében vesz részt.

Mission impossible – lehetetlen küldetés. Talán ezzel a szókapcsolattal lehet leginkább jellemezni mi vár grúziában a Rába ETO futsal csapatára. Már az nagy tett volt, hogy szeptemberben a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapat közé jutottak a győriek, akik a szeptember 13-án megtartott sorsoláson a házigazda Iberia Star Tbiliszi mellett az olasz Luparensével és a portugál Benficával kerültek egy csoportba a legjobb tizenhat között.

A magyar együttes csütörtökön 13,45-től a Benficával játssza az első mérkőzését, majd pénteken 15,30-tól az Iberia Star következik, míg vasárnap 13,45-kor a Luparense ellen lépnek pályára. A csoportból egy csapat jut be a legjobb négy közé.

Hogy ez mennyire nehéz, már-már lehetelen feladat? Az olasz csapat a világelitbe tartozó talján futsalválogatottból több játékost is keretében tud. Az olasz bajnokságot négyszer nyerték meg, legutoljára a 2011/12-es idényben. Az olasz kupát kétszer sikerült begyűjteni, 2006-ban és 2008-ban. A szuperkupát háromszor tehették a vitrinjükbe. Az UEFA Futsal Cup-on 2009/10-ben a Final Four-ig jutottak, ahol a negyedik helyet szerezték meg.

A grúz csapatban jelenleg 7 brazil légiós van. A Mikasa League kilencszeres bajnoka, a grúz Futsal Cup-ot négyszer hódították el, így négy szuperkupa győzelmük is van. Az UEFA Futsal Cup állandó résztvevői, de az Elit körnél még nem jutottak előbbre. Az Eto már kétszer találkozott a gróz csapattal. 2010-ben 5-5-ös döntetlent ért el az ETO, míg tavaly Lisszabonban, egész Európában szenzációt jelentő 9-2-es győzelmet aratott a győri alakulat.

A portugálok a bajnokságot hatszor nyerték meg, ötször hódították el a kupát, és hatszor a szuperkupát. 2009-10-es szezonban értek a csúcsra, amikor megnyerték a sportág Bajnokok Ligáját, az UEFA Futsal Cup-ot.

Hogy mire mennek a győriek? Vasárnap délutánra kiderül. Mi a tisztes helytállásban reménykedünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik