Foci

Egervári változtatott a kereten

egervári sándor (egervári sándor, )
egervári sándor (egervári sándor, )

A sérült Halmosi Péter helyére Vanczák Vilmost hívta be Egervári Sándor szövetségi kapitány az észtek és a törökök elleni vb-selejtezőkre.

Mint azt megírtuk, a szövetségi kapitány a kerethirdetéskor már számolt azzal, hogy a Haladás játékosa, Halmosi Péter és a debreceni Varga József is sérüléssel bajlódik, de mindkettejük számára elrendelték a kivizsgálást, bízva abban, hogy a válogatott segítségére tudnak majd lenni ezen a két élet-halál meccsen.

Kedden kiderült, Varga képes a játékra, Halmosi viszont nem, így ő el is hagyta a telki edzőközpontot. Egervári Sándor úgy döntött, a középpályás helyére a Sion futballistáját, Vanczák Vilmost hívja be. Ebbe a klub vezetősége is beleegyezett.

A miskolci születésű labdarúgó épp arccsonttöréséből tért vissza, a hétvégén már pályára is lépett klubcsapatában, így ő majd egy speciális maszkban teljesíti a soron következő két találkozót.

A magyar válogatott előbb október 12-én, Tallinban találkozik az észtekkel, majd október 16-án Törökországot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

Védők: Varga József (DVSC-TEVA), Takács Ákos (Győri ETO FC), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Juhász Roland (Anderlecht), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Lipták Zoltán (Győri ETO FC), Kádár Tamás (Roda JC), Vanczák Vilmos (FC Sion)

Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Koltai Tamás (Győri ETO FC), Szakály Péter (DVSC-TEVA), Pátkai Máté (Győri ETO FC), Pintér Ádám (Real Zaragoza)

Támadók: Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Németh Krisztián (Roda JC), Szabics Imre (Sturm Graz)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik