Foci

Őrült hajrában nyert Korcsmár csapata

A Brann Bergen hazai pályán 3-2-re nyert a norvég labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában. Korcsmár Zsolt végig a pályán volt.

Válogatott meccsek ide, vagy oda, Norvégiában a 25. forduló zárómeccse hétfőre csúszott. Ha pedig a Brann Bergen pályára lép, akkor a magyar válogatott Korcsmár Zsolt is, aki ezúttal is végigjátszotta a találkozót.

A hazai pályán játszó Brann uralta a játékot az első félidőben, majd a szünet előtt a vezetést is megszerezte, Sokolowski labdája találta a kapu előtt üresen Nordkvellét, aki nem hibázott. Fordulás után majdnem tovább nőtt a különbség, azonban Korcsmár szöglet utáni fejesét nagy bravúrral védte a vendégek kapusa.

Egy kontrából egyenlíthetett volna a vendégcsapat, Kevin Beugre azonban a kapusba lőtte a labdát. Percekkel később így is egalizált a Hönefoss, az elefántcsontparti csatártól elpattant ugyan a labda, azonban így is jó volt Vendelbőnek, aki közelről zörgette meg a hálót.

A bekapott gól mintha egy kissé megfogta volna a Brannt, sőt, Beugre a vezetést is megszerezte a vendégeknek. A hajrában próbálkozott a Brann, azonban sok bosszantó hiba csúszott a hazaiak játékába. A 87. percben a Hönefoss egyik védője nemes egyszerűséggel Finne elé passzolt, a hazai labdarúgó pedig köszönte szépen és kiegyenlített. Pörögtek az események rendesen az utolsó percekben, és amikor már azt hittük, itt pontosztozkodás lesz, Larsen egy jól eltalált lökettel betalált, a Brann Bergen 3-2-re nyert.

Ráfért ez a győzelem a csapatra, amely egy másodosztályú együttes ellen esett ki a kupaelődöntőben, a szurkolók haragja miatt pedig a rendőröknek kellett kimenekíteni a csapatot a Hodd otthonából. A gárda ezzel egy helyet javított a tabellán, így az ötödik és öt fordulóval a vége előtt kilenc pont a hátránya az európai kupaporondot érő harmadik helytől.

Eredmény – Tippeligaen, 25. forduló
Brann Bergen – Hönefoss3-2 (1-0)
Gólszerzők: Nordkvelle (41.), Finne (87.), Larsen (93.) illetve Vendelbö (60.), Beugre (74.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik