Foci

Kritizálják a magyar középpályást

Tőzsér Dánielt találta a Genoa–Palermo olasz bajnoki leggyengébb játékosának az itáliai média.

Amint arról már írtunk, szombaton este a Genoa hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a Palermóval, a mérkőzésen pedig kezdőként lépett pályára Tőzsér Dániel. Ez azonban nem a magyar középpályás meccse volt, edzője, Luigi De Canio ugyanis már a 42. percben lecserélte őt, és nem azért, mert sérült lett volna.

Az egyik olasz portál, a tuttomercatoweb.com a találkozó leggyengébb játékosának találta honfitársunkat, mindössze négyes osztályzatot kapott az összefoglalóban. „Lassú volt és körülményes, ráadásul az elveszített labdák után nem zárt vissza védekezni” – írták az értékelésben.

Egy genovai oldal, a genova24.it újságírója, Mattia Brighenti is egy külön bejegyzésben foglalkozik Tőzsér produkciójával. Ő is teljesen indokoltnak látta a magyar focista lecserélését, mint írta, ha nem ismerné az előéletét, azt hitte volna, hogy egy olyan embert küldtek be a pályára, aki életében először játszik. A cikkíró is az elszórt labdákat és a rossz védekezést emelte ki, na meg azt, hogy mikor lecserélték, akkor a szurkolók rendesen ki is fütyülték.

„Ugyanakkor nem mondanám, hogy rossz focista, rossz napjai mindenkinek lehetnek” – emlékeztet helyesen Brighenti, aki szerint a három belső középpályást alkalmazó felállás sem éppen Tőzsérnek kedvez. A cikk írója úgy véli, hogy most De Canión a sor, hogy megtalálja számára a megfelelő helyet.

Tőzsér az eddigi hét fordulóban hat meccsen lépett pályára, összesen 437 percet játszott. Csapata, a Genoa két-két győzelemmel és vereséggel, valamint három döntetlennel áll eddig a táblázat kilencedik helyén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik