Foci

Kihúzta a gyufát a Chelsea játékosa

Ashley Cole (ashley cole, )
Ashley Cole (ashley cole, )

Komoly bírálatokat kap az Angol Labdarúgó Szövetségtől Ashley Cole, a londoni focicsapat angol válogatott játékosa egy korábbi véleménye miatt.

A bekk azon húzta fel magát, hogy a szövetség (FA) annak ellenére tiltotta el csapat- és honfitársát, John Terryt, hogy egy londoni bíróság korábban felmentette a rasszizmus vádja alól. A védő még az előző szezonban, egy Queens Park Rangers elleni bajnokin szidalmazta a vádak szerint Anton Ferdinandot.

Ashley Cole az egyik közösségi portálon igen markáns véleményt fogalmazott meg a szövetség döntnökeiről, amire még Alan Shearer is azt mondta, hogy a játékost el kellene tiltani a San Marino elleni válogatott meccstől. A labdarúgó erre sem reagált túl udvariasan.

Polgári úton Terryt ártatlannak találták még a nyáron, az FA azonban másképp döntött, a szervezet négy mérkőzésre eltiltotta a labdarúgót, emellett pénzbírsággal is sújtotta. Terry már a döntést sem várta meg, végleg lemondta az angol válogatottságot. Az FA egyébként a Terry-ügy kirobbanása után megvonta a védőtől a csapatkapitányi karszalagot, aminek következtében Fabio Capello felállt az angol kispadról.

Egyelőre nem tudni, mi lesz Cole sora, ráadásul Roy Hodgson könnyedén megoldhatja a dolgot: ha a játékos nem lesz ott pénteken a miniállam elleni összecsapáson, könnyedén takarózhat azzal, hogy pihentette pár emberét. Cole egyébként 98-szoros válogatott, így akár már a jövő héten elérhetné a bűvös százas határt, ez korábban csak öt angol focistának sikerült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik