Foci

Messi-Ronaldo: 2-2, iksz a Barca-Realon

barcelona real madrid (barcelona, real madrid, lionel messi, cristiano ronaldo)
barcelona real madrid (barcelona, real madrid, lionel messi, cristiano ronaldo)

A Real Madrid jobban örülhet a 2012-13-as spanyol labdarúgó-bajnokság első El Clasicója után, amely 2-2-re végződött.

A forduló előtt nyolc pont volt az előnye a listavezető Barcelonának (18) a Real Madrid (10) előtt, hiszen a katalánok eddig minden meccsüket megnyerték, a Madrid viszont kikapott a Sevilla és a Getafe otthonában is.

Az első igazán nagy helyzet a tapogatózás után a 19. percben jött: a Real Madrid rúghatott szögletet, a beívelés után Sergio Ramos alig fejelt a kapu bal oldala mellé. Három perccel később Iniesta lőtt messziről, de elkerülte két méterrel a kaput a próbálkozás.

A 24. percben aztán Benzema lefordult Mascheranóról, kipasszolta a bal oldalon felérkező Cristiano Ronaldónak a labdát, aki laposan kilőtte Valdes kapuját (0-1). A 26. percben Benzema megduplázhatta volna a vendégelőnyt, a hazaiak csak nézték, ahogy megjátsszák a franciát, aki kapufát lőtt, az ismétlés pedig mellément.

A 29. percben Montoya jött be a Barcába Dani Alves helyett, így Puyol és Piqué mellett egy másik alapemberét is elvesztette a katalán együttes. A 31. percben szerencsés góllal egyenlített a Barcelona: Pedro adott középre, a labda a menteni akaró Real védőirúl magasra pattant, tébláboltak a királyiak, a helyzetet felismerte Messi, és az árválkodó labdát a kapuba vágta (1-1).

A félidő hátralévő részében inkább a Madrid akarata érvényesült, de ez gólokban már nem mutatkozott meg.

A 60. percben a Barcelona szabadrúgáshoz jutott, a labda mögé Lionel Messi állt, és zseniálisan eltekerte a labdát Iker Casillas mellett, máris vezetett a Barcelona (2-1).

Hogy ez a meccs is az argentinról és Cristiano Ronaldóról szóljon, azt a portugál biztosította be, miután hat perccel később Özil kiugratása után 12 méterről a hálóba lőtt (2-2).

Négy perccel később Messi mesterhármast érhetett volna el, de nem sikerült átemelnie Casillast. A 88. percben kiváló támadást vezetett a Barcelona, a tiki-taka végén Montoya találta el a kapufát.

A vége 2-2, amelynek a Real azért örülhet jobban, mert nem nőtt a két csapat közötti különbség 11 pontra.

Eredmény – spanyol labdarúgó-bajnokság

Barcelona – Real Madrid 2-2 (1-1)

Barcelona, 90 ezer néző

Barcelona: Valdes – Dani Alves (Montoya, 28.), Mascherano, Busquets, Adriano – Fabregas (Alexis Sanchez, 64.), Xavi, Iniesta – Pedro, Messi, Jordi Alba. Vezetőedző: Tito Vilanova

Real Madrid: Casillas – Marcelo, Ramos, Pepe, Arbeola – Khedira, Alonso – Di Maria (Essien, 88.), Özil (Kaká, 80.), Cristiano Ronaldo – Benzema (Higuain, 62.). Vezetőedző: José Mourinho

Gólszerzők: Messi (31., 61.), illetve Cristiano Ronaldo (23., 66.)

Sárga lap: Busquets (54.), Pedro (39.), illetve Özil (59.), Alonso (43.), Pepe (78.), Arbeola (90.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik