Foci

Horváth Ferenc: Óznál jártam, legközelebb Aladdinhoz megyek

kecskeméti te (kecskeméti te, )
kecskeméti te (kecskeméti te, )

Az OTP Bank Liga 10. fordulójának szombati játéknapjának edzői nyilatkozatai.

A szombati játéknap az Újpest-Lombard Pápa találkozóval kezdődött: a lilák hiába szereztek vezetést Kabát Péter révén, a második félidőben teljesen visszavettek a tempóból, hagyták támadni a pápaiakat, és ez meg is bosszulta magát, hiszen Maric távoli bombája Aarab fején megpattanva utat talált magának a hálóba, így végül a vendégek ponttal távoztak a Szusza Ferenc Stadionból.

Érthető módon Jos Daerden, az újpestiek trénere nem volt elégedett a látottakkal:

“Szégyen, ahogyan játszottunk. Egy lehetősége volt gyakorlatilag az ellenfélnek, azzal szerzett egy pontot, de nem ebben kell keresni a hibát, hiszen nem voltunk jók. Valószínűleg azt hitték páran, hogy könnyű meccs lesz. Ahogy mondtam a meccs előtt, az önbizalom egy dolog, de ezt csak egy hajszál választja el a nagyképűségtől. Minden csapatot tisztelni kell, de ezt mi nem tettük most meg. Azt hittük, mi vagyunk a Barcelona, pedig nagyon messze vagyunk ettől” – mondta a tréner a mérkőzés után.

Kollégája, Zsivóczky Gyula ellenben jobban örült volna a győzelemnek, mint az egypontnak, de így sem szomorkodik.

“A hárompontos rendszer miatt mindenképpen győzni akartunk. Ennek ellenére örülök az egy pontnak, hiszen sokat tettünk érte, és a sors igazságtalansága lett volna, ha kikapunk. Úgy gondolom, mindent megtettünk azért, hogy Újpesten is dominálni tudjunk. Fordított félidőket láthattunk, az elsőben az Újpest akarata érvényesült, a másodikban a miénk. Egy hónapja vagyunk a csapat mellett, ez nagyon kevés idő. Még szükség van egy kicsire, hogy a játékosok átvegyék azt a habitust, azt a mentalitást, amit képviselek.”

A listavezető Győri ETO abban a tudatban lépett pályára a Paks otthonában, hogy ha nyernek, rekordot döntenek, ugyanis a zöld-fehér történetük során még egyszer sem nyertek zsinórban nyolc mérkőzést. Az elmúlt hetek formája alapján ez akár még papírforma is lehetett volna, de a paksiak megtréfálták Pintér Attila csapatát: gólnélküli döntetlennel zárult a meccs.

“A bajnokság első helyezettje, egy nagyon jó és masszív csapat ellen játszottunk. az első félidő egy nagy taktikai csata mindkét oldalról, Pintér Attila kollégám és én is próbáltunk kitalálni valamit és meglepni egymást, de nem nagyon sikerült egyikünknek sem. A második játékrész nyitottabb játékot hozott, mindkét együttes a győzelemre tört, és ugyan nekünk is voltak helyzeteink, de úgy vélem, a döntetlen igazságos. A mi helyzetünkben meg kell elégednünk az egy ponttal, két héten belül két ilyen ellenféllel játszani, mint a Videoton és az ETO, nem egyszerű” – mondta Tomislav Sivic, a paksi tréner a mérkőzés után.

Pintér Attila viszont sajnálta, hogy nem született ETO-rekord: “Nagyon jó mérkőzést játszottunk, mindent elkövetett a csapat, hogy megnyerje a mérkőzést, és ugyan volt több lehetőségünk is, de sajnos ma egy olyan nap volt, hogy nem tudtunk az ellenfél kapujába betalálni. Vagy az ellenfél kapusa védett bravúrral, vagy az utolsó passzoknál rontottunk. Összességében kalapot kell emelnem a játékosaim előtt, mert szívvel-lélekkel odatették magukat, és próbálták megnyerni a mérkőzést.”

Kecskeméten Horváth Ferenc együttese zsinórban második meccsét nyerte, ugyanis a Honvéd után az újonc egrieket is legyőzték, így elkezdtek felkapaszkodni a középmezőnyben.

“Tegnap Óz a nagy várázslónál jártam és a szokásosat kértem játékosaim számára, erőt, bátorságot és szívet. Ezt megkaptam, legközelebb Aladdinhoz megyek. Ezekkel az erényekkel felvértezve sikerült megérdemelten nyernünk” – mondta a nemrégiben kinevezett vezetőedző a kecskemetite.hu-nak.

“Újabb jó hangulatú hazai meccset játszhattunk 40 néző előtt, köszönjük szépen! A mérkőzést nézve, az öngól után a KTE játszhatta a saját játékát, mi pedig nem tudtunk fogást találni rajtuk. Megfogott minket az a gól, ezért is cseréltem, de gyorsan kaptunk egy újabbat a félidő elején. Összességében a KTE jól játszva megérdemelten nyert” – ezek már Simon Antal, az Eger FC mesterének szavai.

A szombati zárómeccset a Kaposvár vívta Szombathelyen, ahol számos ziccert kidolgoztak a csapatok, gólig azonban nem jutottak, bár a Haladás többször is célt tévesztett, amikor már csak az üres kapuba kellett volna passzolni a labdát.

“Az első félidőben nem játszottunk jól, de ennek ellenére ekkor is voltak helyzeteink, mint ahogy a Kaposvárnak is, de a második félidőben mi voltunk a kezdeményezőbbek. Ha egy hétig játszunk sem lövünk gólt, arra pedig, hogy öt méterről, meg két méterről az üres kapu fölé rugdaljuk a labdákat, nem tudok mit mondani, ilyen a futball, rengeteg helyzetük volt, de nem tudtunk a kapuba találni” – mondta Artner Tamás a hazaiak edzője.

Prukner László viszont ismét felhozta a bírókat, bár most visszafogottan tette mindezt: “A kiállítást nem szeretném kommentálni, de ha emiatt nem tudtunk volna a pontot szerezni, akkor ez a mérkőzést befolyásoló hiba lett volna…. De most inkább annak örülünk, hogy az első félidei viszonylag kiegyensúlyozott, és kiegyenlített játék után a másodikban nagyot küzdöttünk, és a végén egy picit a Fortuna is mellénk állt. Összességében a mutatott játék alapján megérdemeltünk az egy pontot, még akkor is, ha a végén volt 2-3 helyzete a Haladásnak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik