Foci

A Vidi vasárnap is elintézne egy zöld-fehér csapatot

Paulo Sousa (paulo sousa, )
Paulo Sousa (paulo sousa, )

Az OTP Bank Liga 10. fordulójának vasárnapi rangadóján összecsap a Videoton és a Ferencváros.

A fehérváriak a hétközi Európa Liga-bravújuk után – a Sportingot 3-0-ra ütötték ki -, a Fradit is elpáholnák a Sóstói Stadionban. 

A zöld-fehérek persze tartanák jó formájukat, elmúlt négy meccsükből kétszer győztek és kétszer ikszeltek, a Vidinek viszont nem igazán megy a élvonalban, hiszen legutóbb négyhéttel ezelőtt nyertek.

“Nagyon fontos, hogy meccsről meccsre koncentráljanak a játékosok, hiszen egy jó Haladás elleni mérkőzés után következtek olyan meccsek, amik nem sikerültek jól. Fontos, hogy meccsről meccsre koncentráljunk, hiszen két, három győzelem egymás után nagyon fontos lehet. Támadni szeretnénk, sok minden függ attól, hol kezdjük a védekezést, mennyire zárkózunk visza, okosnak kell lennnünk, hiszen ismerjük a Videoton játékát, nem szeretnénk beleszaladni a késbe. Nem csak kontrázni tud a Videoton, hiszen vannak kreatív játékosaik, valószínű lesz egy kis fáradtság a csapatuknál, de vannak elegen a keretben, hogy ezt kiküszöböljék. Nagyon fontos hogy okosan játszunk, ne járjunk úgy, mint a Sporting Lisszabon” – mondta Ricardo Moniz a fradi.hu-nak.

Paulo Sousa, a Videoton trénere viszont átmentené a csapat EL-formáját az OTP Bank Ligára is.

“Azzal kezdeném, hogy nagyon örülök, a Ferencváros jó formában van az utóbbi időben, hiszen ők a magyar labdarúgás egyik legfontosabb klubja. Jó látni, hogy eredményesek. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy nehéz meccs lesz számunkra a vasárnapi. Szoros mérkőzésre számítok. Mindössze egy napunk van a felkészülésre, de tudjuk mire számíthatunk a Fraditól, így próbáljuk a lehető legjobban felkészíteni a játékosokat, hogy meg tudjuk szerezni a győzelmet. Ez egy másik sorozat, teljesen más mérkőzés, más körülményekkel, de itt is ugyanúgy 3 pont jár a győzelemért, mint az Európa Ligában, ezt a 3 pontot pedig szeretnénk megszerezni” – nyilatkozta a portugál vezetőedző a vidi.hu-nak.

Videoton FC – Ferencvárosi TC, 16:30, TV: m1
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, vezeti: Iványi Zoltán

A játéknap másik meccsén a bajnok Siófokra látogat, a nyeretlen sereghajtó otthonába. Éppen ezért lehetnek veszélyesek a sárga-kékek, ugyanis számukra nincs veszítenivaló, minden találkozó egy lehetséges esély az első győzelem megszerzésére. Ráadásul a Loki csak háromszor tudott nyerni a Balaton-parton.

“Tavaly kétszer ikszeltünk velük, úgyhogy most szeretnénk nyerni. Hasonló stílusban játszanak, mint az Eger, ahhoz a mérkőzéshez képest gyorsabban és sokkal agresszívebben kell futballoznunk és pontosabbnak kell lennünk. Ha ezt megtesszük, emellett a játékosok minőségben is sokat futnak, bevállalják bátran a párharcokat, akkor nem lehet gond. Az Eger elleni meccsen is mögé tudtunk menni a védőknek, de nem jól adtuk be a labdát, keveset lőttünk, úgyhogy ezen változtatni kell.” – mondta Kondás Elemér, a cívisvárosiak mestere a klub honlapjának.

FGSZ Siófok – Debreceni VSC, 18:30, TV: Sport2
Siófok, Városi Stadion, vezeti: Radványi Ádám

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik