Foci

Bayern-győzelem rekordbeállítással

franck ribery (franck ribery, )
franck ribery (franck ribery, )

A Bundesliga 7. fordulójában a két élcsapat győzelemmel zárt, csakúgy, mint a Mainz, a Fürth pedig kikapott.

A mümcheniek a csöppet sem könnyű ellenfelet, a Hoffenheimet fogadták az Allianz Arénában: a találkozó hőse Franck Ribery volt, ugyanis a franica játékos két gólt vállalt – többet nem is lőtt a Bayern -, így otthon tartották a három pontot a hazaiak, vagyis továbbra is őrzik első helyüket a Bundesligában.

A müncheni együttes ezzel a Bundesliga ötvenéves történetében az első olyan csapat lett, amely két alkalommal is hét győzelemmel rajtolt a bajnokságban: a Bayern korábban az 1995-96-os idényt kezdte ugyanígy. A bajor gárda mellett az 1. FC Kaiserslautern (2001-02) és az FSV Mainz 05 (2010-11) mondhatja el magáról, hogy volt olyan idény, amikor hét sikerrel rajtolt. Érdekesség, hogy ezekben a szezonokban végül mindig a Borussia Dortmund lett a bajnok.

Szintén sikerrel zárta a szombatot a gelsenkircheni együttes: a Schalke sima 3-0-val ütötte ki az idén szenvedő, és utolsó előtti Wolfsburgot úgy, hogy igazából 58 perc alatt eldöntötték a meccset a kék-fehérek.

Két magyar vonatkozású mérkőzést is rendeztek a német élvonalban. A Mainz keződjében ott volt Szalai Ádám, és sokáig úgy tűnt, a piros-fehérek gólnélküli ikszre képesek csak a Düsseldorf ellen, ám a 85. percben Noveski mégiscsak betalált, ezzel megszerezve a győzelmet csapatának. Tegyük hozzá, a vendégektől a játékvezető a 78. percben kiállította Finket.

Stieber Zoltán csapata, a ligautolsó Fürth a Hamburgot szerette volna kétvállra fektetni – a magyar légiós végigjátszotta a meccset -, a bravúr azonban nem sikerült, hiszen Son már a 17. percben vezetéshez juttatta a vendégeket, akik meg is őrizték az előnyüket a lefújásig.

Eredmények – Bunmdesliga, 7. forduló
Bayern München – Hoffenheim 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Ribery (19., 47.)

Freiburg – Nürnberg 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Makiadi (36.), Terrazzino (90.), Caligiuri (91.-büntetőből)

Fürth – Hamburg 0-1 (0-1)
Gólszerző: Son (17.)

Mainz – Düsseldorf 1-0 (0-0)
Gólszerző: Noveski (85.)
Piros lap: Fink (78.)

Schalke 04 – Wolfsburg 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Farfan (33.), Afellay (46.), Neustadter (58.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik