Foci

Rossi: legalább futottak volna

Marco Rossi (marco rossi, )
Marco Rossi (marco rossi, )

A Budapest Honvéd olasz vezetőedzője, Marco Rossi keményen kritizálta csapatát a Pécs elleni vereség után.

Pénteken egy felejthető mérkőzéssel rajtolt el az OTP Bank Liga 10. fordulója. Supka Attila pikáns meccsén a Pécs egy kevés helyzetet hozó 90 perc után nyert 1-0-ra a Budapest Honvéd vendégeként, a három pontot érő gólt Okoronkwo lőtte még a 9. percben.

„Az első félidő az edzői pályafutásom legrosszabb negyvenöt perce volt. Több játékos teljesítménye nagy csalódást okozott. Úgy küldöm fel a csapatot a pályára, hogy minimális elvárás a futóteljesítmény. Ez ma hiányzott” – fogalmazott meg kemény kritikát csapatával szemben Marco Rossi, a fővárosiak vezetőedzője. Az olasz szakember szerint Baráth teljesen felesleges kiállítása teljesen áthúzta a számításait.

„Két arca van a Honvédnak, az első öt mérkőzésen is más volt, és a második ötön is. Az első öt meccsen egy sokat futó harcos Honvéd volt, most nem. Hogy mi lehet az ok? Vagy a játékosokban van a hiba, vagy bennem. Ha bennem van, akkor a csapat vezetőségének döntése, hogy esetleg megköszönik a munkám. Vagy a játékoskeretben kell valami változtatást tenni. Ha bennem látják a problémát, nem állok a változtatás útjába, de megfutamodni sem akarok.”

A túloldalon Supka Attila sem volt maradéktalanul elégedett, mint mondta, a védekezés rendben volt, de a támadójáték hagyott némi kívánnivalót maga után. Azt pedig cáfolta, hogy győzelmi kényszer lett volna a csapaton.

„Mi minden mérkőzésen győzni szeretnénk. Azt mondtam a játékosoknak, hogy csak az jöjjön el, aki tud hajtani, küzdeni azért, hogy a mai mérkőzésen győzelemmel tudjunk hazatérni. Ezt megtették, gratulálok nekik! Tudtuk, mit akar a Honvéd játszani, ennek megfelelően készítettük fel a csapatot. Úgy le tudtuk hozni a mérkőzést, hogy nagy helyzete nem is volt a Honvédnak. A lényeg a győzelem volt, nagyon bízom benne, hogy ez lendületet ad a csapatnak!”

A játéknap esti mérkőzésén a Diósgyőr még úgy is tudott nyerni 2-1-re az MTK ellen, hogy Vadász kiállítása miatt bő egy félidőn át emberhátrányban játszott a miskolci csapat. Tisza Tibor szabadrúgásgólja a forduló legszebbjei közt lesz.

„Volt iram, jó kis mérkőzés kerekedett ki ma este. Sajnálom, hogy emberhátrányba kerültünk, mert így nem tudtunk úgy játszani, ahogy terveztük. Voltak olyan jelek a mérkőzésen, amik ismét bizakodásra adhatnak okot” – így Sisa Tibor, aki köszönetet mondott a szurkolóknak a bíztatásért, illetve az is elárulta, a szünetben meggyőzte játékosait arról, hogy megnyerhetik ezt az összecsapást.

„Ma megmutattuk, hogy miként kell küzdeni, s hogyan lehet megnyerni egy mérkőzést.”

Garami József úgy véli, a hajtós találkozó után nem érdemelt vereséget a csapata.

„Olyan mérkőzés volt, ahol mindkét csapat elég sok támadást tudott vezetni. Volt rengeteg lehetőség, de a helyzetek kimaradtak. A hazaiak és mi is pontrúgásból szerezték a góljaikat, míg a többi helyzet kimaradt. A második félidőben várható volt, hogy többet birtokoljuk majd a labdát, lesz lehetőségünk, de nem tudtunk élni velük. A csapatom hajtott, küzdött, nem haragudhatok rájuk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik